2. kolo
31.08.2013 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Stará dáma rozdrtila Lazio

Juventus pokračuje v obhajobě titulu ve velkém stylu, dnes přišla první vážnější prověrka Conteho družiny. Ta ji zvládla naprosto skvěle, protože Laziu udělila čtyřbrankovou lekci. O góly se postarali pánové Vidal, Vučinić a Tévez na straně domácích, čestný úspěch pro Petkovićův tým zaznamenal Miroslav Klose.

Jako první se do velké šance dostali hráči Biancocelesti. Ti chtěli zřejmě oplatit svému soupeři potupnou prohru v rámci Superpoháru a nyní k tomu byla ideální příležitost. První vážný střelecký pokus si na své konto připsal brazilský záložník Hernanes, s jehož projektilem měl zkušený brankář Gianluigi Buffon plné ruce práce. O podobný kousek se pokusil Chilan Arturo Vidal, který pálil z otočky nad bránu Federica Marchettiho. Od té doby Stará dáma začala diktovat tempo zápasu a svého soupeře uzamkla na jeho polovině.

Snaha se hráčům Bianconeri vyplatila po čtvrthodině hry, kdy Paul Pogba našel spoluhráče Vidala a ten už byl napodruhé úspěšnější. Nutno podotknout, že obránci Marchettimu mnoho pomoci nenabídli - 1:0 pro domácí!

Laziu nelze upřít snahu, například po tečované ráně Candrevy a jeho rohovém kopu mířil Lorik Cana jen těsně nad bránu Buffona. Po dalším souboji o míč se srazili Barzagli s Candrevou a hra byla na pár momentů přerušena. Z nečekané přestávky se do zápasu lépe vrátili domácí, kteří znovu skórovali. Bonucci našel pasem nabíhajícího Artura Vidala a ten měl relativně jednoduchou úlohu - chilský záložník dnes potvrdil svůj střelecký apetit a přidal svou druhou branku!

Dvoubrankové vedení ale Juventusu příliš dlouho nevydrželo. Lazio se stačilo vzpamatovat celkem rychle a udeřilo. Hernanes vypustil ze svých kopaček další nebezpečnou ránu, kterou Gianluigi Buffon pouze vyrazil. A protože má Lazio ve svém středu Kloseho, který se v podobných situacích cítí jako doma, na ukazateli skóre se namísto nuly rozsvítila jednička.

Stará dáma si dvoubrankové vedení chtěla vzít zpátky, ale ani spolupráce Stephana Lichtsteinera se střílejícím Mirkem Vučinićem ke gólu nevedla. Vstřelit branku do šatny je vždy velmi ošemetná záležitost a blíže k ní mělo Lazio. Děkovat za to mohlo Candrevovi, který na Buffonovu bránu vyslal další prudkou ránu. Svého spoluhráče ještě v nastaveném čase napodobil Hernanes.

Juventus přečkal závěr první půle se ctí a ve vedení, což mu velmi prospělo. Pouhých pět minut po změně stran stačilo Mirku Vučinićovi k přidání další trefy. Leonardo Bonucci našel dlouhým pasem černohorského kapitána a ten překonal Marchettiho s ledovým klidem.

O zajímavý pokus se zasloužil Gonzalez, jehož rána z pětadvaceti metrů asi mnohé fanoušky Juventusu vystrašila. Zlomová chvíle pro Lazio nastala po hodině hry, kdy zahrál Hernanes v pokutovém území Juventusu rukou a sudí Tagliavento mu ukázal žlutou kartu. A protože Hernanes již majitelem jedné žluté karty dnes večer byl, musel hřiště opustit předčasně. Dvacet minut před koncem se znovu Antonio Candreva pokusil o střelu, se kterou si ale připravený "Gigi" poradil. Následně se míč dostal ke Carlosi Tévezovi, který svou ranou nastřelil břevno již překonaného Marchettiho!

Poprvé Tévezovi ještě branková konstrukce v oslavě gólu zabránila, deset minut před koncem klání však již nic v cestě nestálo. Spolupráce s Vučinićem mu evidentně svědčí, ve vápně se s balonem u nohy ještě obtočil kolem stínujícího Novarettiho a překonal Marchettiho počtvrté! Lazio již nenašlo dostatek sil ani času na zdramatizování výsledku a do Říma odjíždí s prázdnou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

* 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Pogba , Tevez

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Juventus Turín FC 2:0 SS Lazio Řím Vendeta nebude

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

čo sa to robí???

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x141j65_31-08-2013-juventus-vs-lazio-goals-and-highlights-hd_sport#from=embediframe

Dvakrát během krátké doby nastřílet Laziu židličku? No je vidět kdo je v konfrontaci těchto dvou týmů králem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele