2. kolo
31.08.2013 18:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Chievo Verona - SSC Neapol 2:4

Favorizovaná SSC Neapol potvrdila tři body z domácího hřiště, když v sobotním utkání přehrála Chievo Verona 2:4. Dvěma góly se zaskvěl Marek Hamšík, díky němuž se může skvadra Rafaela Beníteze o skóre vyhřívat na prvním místě Serie A.

Hosté začali jednoznačně aktivněji, už v 9. minutě pálil těsně vedle Puggioniho svatyně Gonzalo Higuaín. Rychlé napadání rozehrávky soupeře přineslo Neapolským i brzký gól. Ve 13. minutě přihrál Lorenzo Insigne na hranici šestnáctky Marku Hamšíkovi, který prudkou ranou k tyči poslal Neapol do vedí - 0:1!

Pískot domácích fanoušků reagujících na pasivní hru Chieva rázně utnul Alberto Paloschi. Ve 24. minutě našel dlouhý pas na pravé straně volného finského záložníka Hetemaje. Ten se nerozpakoval a z voleje napálil míč před bránu. Nabíhající Paloschi si poradil s bránícím Britosem i Pepe Reinou a postaral se o vyrovnání - 1:1!

Za malou chvíli ale dostalo Chievo další studenou sprchu. Higuaín se skvěle uvolnil na levé straně a přesně nacentroval do pokutového území domácích. Míč na nabíhajícího José Callejóna mohla trojice obránců Chieva jen sledovat a španělský forvard pohodlně zasunul balón k pravé tyči. 28. minuta a modří opět vedli - 1:2!

Bláznivou desetiminutovku orámovala ještě střela do tyče domácího Paloschiho, který využil obrovské hrubky hostí v obraně. Po delším období v defenzívě opět udeřili žlutí. Po rohovém kopu ve 40. minutě vracel míč do ohně nůžkami jeden z útočících hráčů Chieva, balón si převzal Paloschi, obešel hráče a střelou z úhlu prostřeli Reinu mezi nohama - 2:2!

Po přestávce si Neapol získala velkou převahu, kterou korunovala dvěma góly. Nejprve si v 64. minutě obrana Veronských nedokázala poradit s přízemním centrem z levé strany. Odražený míč se dostal k Hamšíkovi a slovenský reprezentant z 5 metrů neměl problém zajistit svému týmu podruhé v zápase vedení - 2:3!

O pět minut později kapitulovali domácí počtvrté. Chytrý oblouček za obranu domácích si špičkou kopačky zpracoval Higuaín a se štěstím přešel i přes vybíhajícího Puggioniho. Střelou do prázdné brány zařídila letní posila z Realu Madrid výhru Neapole v poměru 2:4.

Domácí se už na odpověď nevzmohli, a tak si SSC Neapol připsala druhé vítězství v řadě a posunula se se skóre 7:2 na první místo nejvyšší italské soutěže. Chievo Verona s jedním bodem kleslo na 15. příčku.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

Chievo Verona 1:3 SSC Neapol Azzurri si udrží první pozici

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč ,ale něco mi říká že to bude X

Reagovat
smazaný uživatel

A já nechal Paloschiho na střídačce

Reagovat
Ebola SVK

Hamšíkov štart ako z velkej knihy

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.soccer-blogger.com/2013/08/31/chievo-vs-napoli-2-4-highlights-2013-paloschi-hamsik-callejon-higuain-goals-video/

Humušík to nějak v tý Itálii začíná zabíjet ne??? Jinač tohle byl jeden z nejhezčích duelů uplynulého víkendu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele