22. kolo
02.02.2014 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Římané porazili Chievo, Rejův efekt účinkuje

Herně možná římské Lazio jen těžko hledá půdu pod nohama, ale výsledky jasně ukazují, že angažování trenéra Edyho Rejy by mohlo být tou správnou cestou. Problémem Římanů je absence lídra, kterým byl Brazilec Hernanes. Je však možné, že Lazio má již nyní ve svém středu budoucí hvězdu. Ta si gól připsala také dnes.

Do první velké šance se snažil probojovat Antonio Candreva, ale jeho střela mířila mimo. Mrzet jej to ale nemuselo, protože si radost z branky vynahradil jen o dvě minuty později. Po přihrávce mladíka Keity Baldeho se totiž italský reprezentační záložník dostal k brankáři Puggionimu a krásně jej obstřelil - 1:0.

Chievo Verona se snažilo o rychlou odpověď a velice blízko jí byl Alberto Paloschi. Útočné eso Mussi Volanti ale poslalo hlavičkou míč na břevno! Další ztrátu pro Chievo znamenalo zranění obránce Dainelliho, který musel být střídán a jehož místo zaujala nová akvizice z Atalanty Bergamo, stoper Canini. Krátce poté se Chievo mohlo dostat na dostřel brankáři Berishovi, když v rozehrávce chybil Dias. Ten si s míčem nerozuměl a nahrál jej Paloschimu. Mladý Ital sice uháněl na bránu Berishy, jenže v zakončení selhal a míč skončil mimo.

Po dvaceti minutách jsme se málem dočkali vyrovnání, když z hranice vápna vypálil Perparim Hetemaj, ale jeho rána mířila mimo tři tyče. Bylo to však kvůli teči jednoho z hostujících hráčů, takže následoval rohový kop. Z něj se míč snesl na hlavu Sardovu, ale skvělý obranný zákrok předvedl Alberto Paloschi, který ve snaze skórovat (nebo vyhnout se míči, kdo ví) akci spolehlivě zažehnal.

Lazio dlouho nemohlo přejít do ofenzívy a Chievo se statečně bránilo. Biancocelesti tedy využívali standardních situací. Když už ale dostali příležitost zahrávat přímý volný kop, Antonio Candreva nastřelil vlastního hráče. Dias i jako zraněný hráč mohl málem slavit, jenže od jeho hlavy se míč zastavil na břevně! Po půlhodině hry se k míči dostal také talentovaný mladík Keita Balde Diao, z něhož se rodí další velká hvězda. Vedle hráčů jako je zmiňovaný Candreva, by Keita mohl časem převzít Hernanesovu pozici lídra, což ukázal také dnes. Keita převzal míč, prošel s ním až na hranici vápna a tvrdě vypálil. Brankář Christian Puggioni však byl připraven.

První poločas se Veroně mohl zdát prokletý, protože se sotva blížil ke svému naplnění a trenér Corini již musel dvakrát střídat. Zraněného Hetemaje nahradil Ivan Radovanović. Do druhé půle nastoupily oba týmy v již nezměněných sestavách a byli to hosté, kteří se jevili jako aktivnější. Jejich silnou stránkou byla především dvojice Antonio Candreva - Keita, která způsobovala soupeři značné problémy. Deset minut po změně stran se Keita dostal do další šance, když využil momentu překvapení i své techniky a jeho patičku musel Puggioni vyrážet na rohový kop!

Chievu se nedařilo vypracovat si větší šanci a působilo odevzdaným dojmem. Lazio hru sice kontrolovalo, ale vyjma několika šancí se do zakončení také nehrnulo. Jeho výkon byl spíše statický. O změnu skóre se mohl postarat Senad Lulić, který si naběhl na přetažený centr Candrevy a jen o kousek minul tyč! Přesto se diváci dočkali ještě jedné branky, jen si museli ještě chvíli počkat. Jejich očekávání atraktivnější podívané naplnil až Keita, který pohotovou střelou s tečí zaznamenal svůj třetí ligový gól - 2:0.

Brankář Puggioni možná přišel o čisté konto, ale jeho práce v dnešním zápase rozhodně neskončila. O to se staral také Lucas Biglia, jehož tvrdou ránu musel Puggioni likvidovat. Brankář Chieva měl práci také v závěru utkání, když ho postupně prověřili Candreva s Klosem. Ani rána německého reprezentanta ale k navýšení skóre. Fanouškům Lazia to však vadí pramálo, neboť jejich tým dokázal vyhrát i první zápas bez Hernanese a připisuje si tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
hradec

Chievo Verona 1:1 SS Lazio Řím

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele