29. kolo
23.03.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juve těsně vítězí nad Catanií

Stará dáma si díky Carlosovi Tévezovi zajistila tři body proti Catanii, ale rozhodně se od ní čekalo víc. Přesto svůj úkol splnila a neohroženě kráčí vstříc dalšímu titulu.

Sudí Damato sice měl být hlavním rozhodčím duelu mezi jasným favoritem z Turína a poslední Catanií, ale stejně diváci se ani on nedočkal příliš ofenzivní podívané. Mezi tři tyče Juventusu se nepostavil brankář Buffon, který odpočívá a šanci místo něj dostal náhradník Marco Storari. Podle slov trenéra Antonia Conteho je rotace v jeho týmu nezbytná, chce-li dosáhnout až na mistrovské Scudetto. Sotva se svého konce dočkala první desetiminutovka, domácí málem šokovali italský fotbalový svět a ujali se vedení. Stačilo, aby Rinaudova rána mířila trochu níž. Takto prosvištěl pokus defenzivního univerzála Slonů jen těsně nad břevnem.

Přímé volné kopy jsou standardní zbraní Pirla, který v posledních týdnech znovu dokazuje svoji genialitu, načasování i míčovou techniku. Dnes se ale neprosadil, protože rána z jeho kopačky minula roh Andújarovy brány. Další minuty opět nebyly oslavou fotbalového umu, protože se do hry obou soupeřů vloudila nepřesnost. To mohlo sebrat náladu i divákům, ale minimálně hostující sektor dával najevo podporu svých hráčů. Ti se pokoušeli o zteč Andújarovy brány sice nepřesně, zato však velice obětavě.

Po střele Carlitose Téveze se do zakončení dostal také druhý útočník Juve. Pablo Daniel Osvaldo se po Pirlově pasu dokázal dostat k míči na hranici šestnáctky a ve vzduchu jej zakončil patičkou. Zřejmě si myslel, že se bude pískat ofsajd a proto zvolil elegantní, ale nadmíru laxní zakončení. Jaká asi mohla být jeho frustrace, když zjistil, že ofsajd se nepískal. Přesto se Juventus chtěl fotbalem především bavit, což dokazovala neustálá snaha Bianconeri vstřelit úvodní branku.

To se jim však v průběhu první půle nepovedlo. Do nadějné pozice se postupně dostával také Jaroslav Plašil, ale po vybojování míče nedokázal dobře nahrát a z jeho akce mnoho nezůstalo. Asi tak stejně, jako nul na kontě brankáře Mariana Andújara. O radost i čisté konto jej totiž připravila poslední minuta odehrané hodiny, v níž se k míči dostal nejprve Osvaldo, ale jeho "nůžky" stříhaly nad břevno. A po něm už se fanoušci mohli radovat také z branky, když se Pirlův pas přes hrudník Osvalda dostal až k Tévezeovi a ten chladnokrevně proměnil nabízenou šanci.

Sloni se ale nevzdali a díky ráně Barrientose mohli i vyrovnat. Ale Storari si s jeho pokusem o zakončení nakonec poradit dokázal. Definitivní konec šancí domácího týmu na zvrat či body se konal následně, protože Gonzalo Bergessio viděl druhou žlutou kartu. A to má ve fotbale jen jediný možný následek, takže Catania musela dohrávat v početním oslabení. To mohl využít opět Pirlo, který stáčel svůj přímý volný kop k tyči, ale Andújar se dnes překonal. A další zákrok si připsal opět proti Tévezovi, který krátce před koncem utkání střílel těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele