6. kolo
29.09.2013 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plašilova premiéra úspěšná; Chievo odjíždí poraženo

Catania se konečně odlepila od posledních příček a zvítězila. Skóre otevřel český záložník Jaroslav Plašil, který na Sicílii hostuje z francouzského Bordeaux. Další gól přidal jeho spoluhráč ze zálohy Lucas Castro, Elefantini navíc udrželi čisté konto.

Již v úvodu byl Jaroslav Plašil hodně aktivní, i když nejprve svým pasem nikoho ze spoluhráčů neoslovil. Druhá akce mu již vyšla o mnoho lépe a nebýt včasného zákroku obránce Cesara, Gonzalo Bergessio by po Plašilově patičce postupoval sám na brankáře Christiana Puggioniho. Zkušený strážce hostující svatyně se musel v úvodu utkání hodně otáčet, aby odrazil veškeré útoky domácích hráčů - nejprve jeho pozornost získal Řek Tachtsidis, jehož tvrdou ránu vyrazil Puggioni k nohám dobíhajícího Barrientose. Ke střele se i po druhém skvělém zákroku Puggioniho dostal ještě Gonzalo Bergessio, který opět namířil jen do brankáře Chieva.

O deset minut později už ale Christian Puggioni kapituloval - i s pomocí tyče jej prostřelil technickým pokusem Plašil a poslal svůj nový celek do vedení!

Záložník české reprezentace jako by v novém angažmá získal novou chuť do hry, což dnes výborně demonstroval. Po náběhu se ocitl v další gólovce, ale na zadní tyči hlavou nedokázal usměrnit míč do sítě. V podání Mussi volanti stojí za zmínku jen snad úprk Cyrila Théréaua, kterého ale včas zastavil Cristiano Biraghi. Do druhého poločasu vešli domácí hráči opět tou lepší nohou.

Tady už brankář Puggioni menší chybu udělal, když jeho obránci neodehráli Castrův centr a ten tak propadl až za brankářova záda - Catania se velice přiblížila cenným třem bodům. Zkušený brankář se vyznamenal až o deset minut později, když zlikvidoval střelu Pabla Barrientose. Toho nechala obrana hostí opět zcela osamoceného. Hru strádajícího Chieva se pokusil oživit záložník Riccardo Improta, jehož hlavička po zahrání rohového kopu mířila jen těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jak je na tom vubec Pamic? hraje? je zranenej? vi nekdo?

Reagovat
oli9

Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

Jarda se dokazal jeste nekde prosadit? to sou veci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele