3. kolo
15.09.2013 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paulinho sestřelil Catanii

Nováček z Livorna slaví výhru nad favorizovanou Catanií. Ta dnes nepředvedla optimální výkon a za to ji ztrestal brazilský útočník Paulinho. Ofenzivní hvězdě Livorna se dokonce podařilo skórovat dvakrát. Zatímco Livorno je šesté, Sloni se propadly až na předposlední příčku.

Ačkoli Catania na počátku utkání držela míč na svých kopačkách, byli to domácí hráči Livorna, kteří se mohli ujmout vedení. Paulinho se ve vápně skvěle uvolnil a zamířil svou střelu do šibenice, ta se ale stočila a žádnou škodu pro brankáře Andújara nenadělala. Catania se osmělila prostřednictvím Pabla Barrientose, jehož štiplavou ránu z dálky musel Bardi odvracet na rohový kop.

Centry létaly v podání Livorna na jedinou osobu - útočníka Paulinha. Po půlhodině hry to byl právě talentovaný Brazilec, který si naběhl do vápna a vypálil. Jeho rána však zamířila mimo. Do šance se probil také Gonzalo Bergessio, jehož křížná střela mířila jen těsně vedle tyče brankáře Bardiho. Největší šanci první půle měl na svědomí švýcarský talent Innocent Emeghara, jenž dokonce obešel Andújara, za něhož se ale na brankovou čáru včas vrátili jeho obránci.

Rána Biagiantiho, bývalého hráče právě Catanie, orazítkovala Andújarovu tyč! Po hodině hry se ozval také český záložník Jaroslav Plašil, s jehož ranou měl brankář Livorna velké potíže. Ve větších potížích se však ocitl jeho soupeř, neboť musel kapitulovat. Na přihrávku z pravé strany si do vápna naběhl Paulinho a tentokrát již Andújarovi žádnou šanci nedal - 1:0 pro domácí!

O sedm minut později přidali hráči Livorna další branku. Obětavý Innocent Emeghara se vydal svést tvrdý souboj s brankářem Andújarem, míč mu nakonec uzmul a předložil nabíhajícímu Paulinhovi. Brazilský střelec již neměl sebemenší problémy dostat míč do odkryté brány. Tím vstřelil svou druhou dnešní branku a zajistil Livornu nečekané tři body. Nic na tom nezměnila ani pozdní šance, kdy musel mladík Bardi vykopávat míč z brankové čáry.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

AS Livorno 0:1 Calcio Catania

Očekávaná premiéra Plašila. Doufám v první body na Sicílii.

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Plasil nepomoch tymu a zahral starou dobrou tuzku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele