2. kolo
01.09.2012 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Souboj nováčků jednoznačně pro Turín!

Nováček z Pescary si začíná zvykat na nejvyšší ligu. A je to trochu kruté, již podruhé inkasuje třikrát, přičemž nedokázal vstřelit ani jeden gól. Tentokrát dostal lekci fotbalovosti od Turína.

Turín byl dnes v podvečer svědkem souboje dvou nováčků Serie A. Bylo velmi zajímavé sledovat, který z nich uspěje. Odpověď je nakonec mnohem více jednoznačná, než by se mohlo zdát. Pescara se nepoučila ze zápasu s Interem Milán a inkasuje stejný příděl také od turínského FC.

Zdá se vám, že Pescara zakládá svou hru na ofenzivní podívané? Domácí trenér Giampiero Ventura prosazuje styl 4-2-4. Za minulý zápas byl kritizován, když nedokázal vstřelit gól Sieně. Dnes si jeho svěřenci napravili střelecký apetit, když bez milosti popravili Pescaru. Ta navíc hrála v deseti.

Neuběhla ani půlhodina a již jsme viděli první červenou kartu. Kapitán Rolando Bianchi postupoval sám na bránu Pescary, což se pochopitelně nelíbilo obránci Terlizzimu. Ten ale nedokázal zastavit Bianchiho regulérním způsobem a fauloval ho. To se pro změnu nelíbilo sudímu Russovi a Terlizziho vyloučil. Vše se odehrálo uvnitř pokutového území, což má jediný možný konec - penaltu. Bianchi ji ale proměnit nedokázal a brankář Perin se na chvíli stal hrdinou.

První branka zápasu přišla jen o pár minut později. Bianchi našel hlavou Alessandra Sgringu a ten si již poradil - tvrdou střelou akci zakončil a poslal domácí do vedení.

Druhý poločas opět začal dobře pro domácí Turín. Brankář Perin se musel hodně natahovat, když na něj postupoval osamocený a nikým nehlídaný Sgringa, tentokrát však autor prvního gólu takové štěstí neměl. Mrzet ho to nemuselo, protože za chvíli již jeho tým vedl o dvě branky. Celou akci domácích zakončil veterán Matteo Brighi a Stadio Olimpico mohlo slavit.

A nebylo to vše, protože Turín má ostrostřelce Bianchiho. Neproměnil sice penaltu, ale pomohl rozjet akci u druhého gólu a teď se rozhodl, že je čas, aby mohl ruce nad hlavu zvednout také on. Přesně umístěnou hlavičkou překonal Perina a uzavřel skóre zápasu.

Turín měl ještě dvě velké šance, brankář Perin ale už překonán nebyl. Domácí jsou nyní na průběžném prvním místě, Pescara se přibližuje dnu tabulky. Do příštího kola má tak trenér Giovanni Stroppa nad čím přemýšlet.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele