15. kolo
02.12.2012 12:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol v atraktivním duelu zostudila Pescaru pěti góly!

Partenopei dnes dali jasně najevo svou touhu vítězit a nadále se drží v těsném závěsu za turínským lídrem. Domácí SSC nadělila Pescaře pět branek, hosté stačili jen korigovat. V utkání jsme se dočkali také jedné červené karty.

Ofenzíva Neapole v posledních sezonách stojí především na výkonech uruguayské hvězdy. V minulém zápase Edinson Cavani chyběl a tři body musel jedinou brankou zachraňovat až Marek Hamšík. Dnes hrotový útočník Neapole opět nastoupil a na skóre se to jasným způsobem projevilo.

Pescara na druhou stranu utkání nezvládla a také do dalšího zápasu bude nastupovat z pozice posledního týmu italské elitní soutěže. Novému trenéru Bergodimu se zatím nedaří zlomit smolnou sérii utkání bez výhry.

Domácí byli hnáni publikem a na jejich hře se tento faktor projevoval. Od úvodu utkání byli jasně lepším týmem, což deklarují třeba šance Zunigy či Hamšíka. Střela ani jednoho ze zmíněných hráčů ale branku příliš neohrozila. O mnoho úspěšněji už ale skončila následující akce, po níž se k míči dostal Inler, obešel obránce a vypálil přesně pod Perinovo břevno - 1:0.

Po patnácti minutách hry se mohli domácí fanoušci znovu radovat. Svého spoluhráče napodobil Marek Hamšík, který byl sice tísněn hostující obranou, ale přesto dokázal míč zpracovat a přesně vystřelil - Neapol vedla o dvě branky.

Tempo hry neupadalo, právě naopak. Hostům se totiž podařilo vyrobit menší dramatickou zápletku a snížili. Damiano Zanon našel svým centrem do vápna nabíhajícího spoluhráče Bjarnasona, který byl u míče dříve, než Giandomenico Mesto a hlavičkou poslal míč k tyči.

Mladý brankář Pescary musel zasahovat také o chvíli později, když se k němu ve dvou šancích dostal Edinson Cavani. V prvním případě si Mattia Perin poradil skvělým zákrokem, při druhé akci mu pomohla obrana.

Deset minut po změně stran se uruguayský kanonýr dostal do další velké příležitosti. Tvrdou ranou vypálil míč přesně tam, kam by Perin již nedosáhl, ale míč se nakonec stočil mimo nebezpečí. Vše si ale Cavani vynahradil o chvíli později. Červenou kartu totiž za faul v pokutovém území viděl Bocchetti a sudí Peruzzo jej vykázal do šaten. Nařízenou penaltu si vzal pod patronát opět aktivní Cavani a nyní už se mohl radovat - domácí vedli 3:1.

Svůj druhý gólový úspěch si Cavani připravil jen o chvíli později, když si míč vyměnili Insigne s Hamšíkem. Slovenský reprezentant našel centrem volného Cavaniho a pro něj už nebyl problém zakončit povedenou akci. Obrana hostí působila spíše neviditelně, domácí si v tuto chvíli dělali co chtěli.

A ještě jednoho gólu jsme se dnes na Stadio San Paolo dočkali. Střely z dálky prostě Gökhan Inler miluje, což dal jasně najevo také deset minut před koncem zápasu, kdy rozvlnil Perinovu síť podruhé. A opět střelou z větší vzdálenosti. Gólové hody nakonec ukončil sudí Peruzzo po krátkém nastavení a tři body zaslouženě zůstávají pod Vesuvem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to už hej ! :D

Reagovat
Ranoth

dobrej tip tos mnel vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/napoli-vs-pescara-51-match-highlights-z2hDbqrcT6az3RmM?start=151.89

Inlerovi ta druhá střela sedla opravdu luxusně...a Cavani ať z Neapole neodchází, kolem něj by se dal vybudovat kvalitní tým, který by mohl vyhrávat Evropské poháry...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele