2. kolo
02.09.2012 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Viola padla v Neapoli

Domácí Neapol nakonec překonala Fiorentinu, i když se o výsledek musela po Jovetičově snížení bát. První branku domácích vstřelil Marek Hamšík, druhou přidal Blerim Džemaili.

Fiorentina - tým s asi nejvíce změnami kádru i vedení za poslední mercato. Ten dnes v podvečer přijel na Stadio San Paolo, který se nechlubil zrovna kvalitním trávníkem a byla tedy otázka, který tým se s absencí kvality na hrací ploše vypořádá lépe. Nakonec to zvládli svěřenci trenéra Waltera Mazzariho, kteří vstřelili o jednu branku víc než jejich soupeř.

Za Neapol nemohli nastoupit Goran Panděv a Andrea Dossena kvůli trestu, pozitivním jevem ale byl návrat Camila Zunigy. Neapol neporazila Fiorentinu už od roku 2008 a dva poslední duely navíc skončily bez branek. Diváci doufali, že se to dnes prolomí a rozhodně se nenudili.

Hosté začali mnohem lépe, ale El Hamdaoui pálil vysoko nad bránu. O zakončení se sympaticky pokoušel také Manuel Pasqual, ale jeho ránu pro změnu lapil brankář Morgan De Sanctis. Juan Cuadrado se snažil napodobit spoluhráče, ale také on mířil trochu mimo bránu. Po centru Pasquala zakončoval patičkou Stevan Jovetič, ale s jeho pokusem si De Sanctis bez problémů poradil.

Deset minut po změně stran se mohli domácí příznivci radovat, neboť padl první gól. Po centru Camila Zunigy se do zakončení dostal Marek Hamšík, jeho námaha ale byla vydatně podpořena tečí Valera. I tak se skóre mohlo změnit a domácí vedli 1:0.

A bylo jim ještě lépe, když se po rohovém kopu dostal k zakončení Blerim Džemaili a přesně umístěnou střelou navýšil dvoubrankové vedení svého týmu.

Kdo čekal závěrečný tlak hostí, nepletl se. Výsledkem bylo zdramatizování utkání a gól Stevana Jovetiče. Z hranice pokutového území pravou nohou zamířil přesně do míst, kam už Morgan De Sanctis nedosáhl a mohl slavit. Chvíli. Pak už bylo jasné, že body zůstanou na Stadio San Paolo a Fiorentina že si bude muset na další výhru ještě chvíli počkat. Domácí jsou nyní na průběžném druhém místě, hosté jsou jedenáctí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
olis

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

verim Fiorentine ze tam neco urve, ale sazet se mi na to moc nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Fernandéz takovej skvělej hráč...

Reagovat
olis

zahra si napriklad aj v EL

Reagovat
olis

tak dnes dobry takticky vykon, obrana oproti minulej sezone pracuje na jednotku, britos fakt skvelo, konecne si veri a ide mu to, goly po rohoch, aj take zapasy byvaju, kolko zapasov Neapol takto prehral ? vela, Fiorentine sice viac drzala loptu ale dost neefektivne pretoze obrana to dnes vsetko bez problemov cistila, dalsie pozitivum a zaroven aj negativum je joveticov gol, to ze padol gol je negativum no pozitivum je ze sme ubranili vysledok co sa nam inokedy casto nepodarilo, hlavne su 3 body a od zaciatku utocime na top pozicie, tak to ma byt

Forza Napoli

Reagovat
olis

autor tu ma dve podstatne chybi:

Neapol neporazila Fiorentinu už od roku 2008, posledny zapas v minulom rocniku skoncil ak si dobre spominam 3:0 pre Neapol

Po centru Camila Zunigy, pokial ma zrak neklamal centroval Insigne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele