34. kolo
27.04.2013 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Pescara si komplikuje situaci, Neapol jasně vítězí

Neapol pro pár okamžiků odskakuje pronásledovateli z Milána, dnes večer jasným rozdílem poráží Pescaru. Delfíni neskórovali ani jednou a jejich prvoligová loď se pomalu potápí. O góly se postarali tři střelci, nejprve skóroval Gökhan Inler, na něj navázal Goran Pandev a v závěrečné desetiminutovce se prosadil ještě Blerim Džemaili.

I bez elitního střelce Cavaniho si dokázali Partenopei se soupeřem poradit. Nejenže neinkasovali, ale zároveň se trefili hned třikrát. O titul se Mazzariho hráčům sice stále může jen teoreticky zdát, ale rozhodně si vylepšili skóre a upevnili druhé místo před AC Milán.

Jako první otestoval nepevnou obranu Pescary Makedonec Pandev, ale z úhlu bránu netrefil. Jeho partnerovi z útoku se vedlo o mnoho lépe, ač byl výsledek stejný. Lorenzo Insigne, jeden z největších talentů v zemi, který zářil právě v dresu Pescary, sice gól vstřelil, ale z důvodu ofsajdového postavení jej sudí Romeo neuznal.

Ačkoli není Lorenzo Insigne nijak výrazně vysoký, dostal se k hlavičce po rohovém kopu a řádně protáhl brankáře Pelizzoliho. Po půlhodině hry se Neapol dostala k zahrávání nadějné standardní situace, ale následná střela brankáře Pelizzoliho nijak nevystrašila. Jinak ale Walter Mazzari nemohl být s předvedenou hrou svého týmu spokojen a v kabině zřejmě hlasitě promlouval do uší svých chráněnců.

A vyplatilo se - po pouhé minutě z druhé půle mohli hostující fanoušci zvedat ruce nad hlavu. Z pětadvaceti metrů napřáhl k ráně švýcarský reprezentant Gökhan Inler, jehož střelecké pokusy jsou dobře známy. Záložníkův volej skončil přesně za zády Ivana Pelizzoliho a Neapol se radovala poprvé.

Deset minut poté se do náznaku šance dostali také domácí Delfíni, ale snaha Giuseppa Sculliho zůstala nepovšimnuta. A tak se mohli radovat opět hosté. Na rozdíl dvou branek zvyšoval Goran Pandev, který obdržel přihrávku Marka Hamšíka a poslal ji do sítě - 2:0.

To byl konečný počet gólů, které dnes brankář Pelizzoli obdržel - dvacet minut před koncem se totiž nešťastně zranil a byl nahrazen talentovaným Perinem. Lorenzo Insigne se blýskl další povedenou akcí, ale po nátlaku bránícího Sforziniho nedokázal přesně zamířit a míč letěl mimo tyče. Přesto byl Perin překonán. Mladý brankář sice dělal, co mohl, aby míči v cestě do sítě zabránil, ale na přesnou střelu Blerima Džemailiho zkrátka dosáhnout nemohl. Neapol po devadesáti minutách bez problému vítězí nad Pescarou a připisuje si další tři body. Osud Delfínů je, zdá se, zpečetěn...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neapoli o moc nejde, jejich pozice je docela bezpecna, titul to nebude a na 3 pricku maji furt solidni naskok... to pescara body potrebuje... bez cavaniho bych se nedivili 1X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zaujimave

Reagovat
olis

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele