28. kolo
10.03.2013 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chievo Verona - SSC Neapol 2:0

Chievo Verona dalo zapomenout na výsledkovou krizi a dnes porazilo favorizovanou Neapol 2:0. Hosté nejenže přišli o dlouhou sérii neporazitelnosti, ale pomalu se mohou loučit se Scudettem. V ohrožení je i druhé místo, na které už dotírá AC Milán. Výhru Fly Donkeys vystříleli v prvním poločase Dramé a Théréau.

Severoitalský celek nezažíval před tímto utkání zrovna povedené období. V tabulce klesl až na šestnácté místo a v dnešním utkání se chtěl vytáhnout. A to se nakonec díky skvělému startu podařilo.

Chievo začalo proti Azzurri hodně aktivně a už po dvanácti minutách dosáhlo první změny skóre. Dramé z poza vápna trefil míč naprosto přesně k tyči a De Sanctis se natahoval marně - 1:0 pro Chievo. Domácí byli rázem při chuti a Paloschimu se do cesty postavilo břevno! Neapol sice měla mírně navrch, držela míč, ale do žádné větší šance se nedokázala dostat. Ve 36. minutě se dožadovali Mazzarriho svěřenci pokutového kopu po faulu na Cavaniho. Rozhodčí situaci následně zvážil a penaltu nenařídil. Kopal se volný přímý kop, ze kterého Cavani protáhl Puggioniho. Stejně jako se Neapoli nevyvedl začátku poločasu, tak se nepovedl ani jeho závěr. Cyril Théréau si naběhl na dobrou přihrávku a z úhlu propálil De Sanctise - 2:0 pro Chievo.

Neapol byla na začátku druhého poločasu v nezáviděníhodném postavení. Chievo to pochopitelně zatáhlo a bránilo svůj pohodlný náskok. Hosté z pod Vesuvu se sice snažili, ale jejich protiútoky byly neúčinné. Chievo zkrátka dobře bránilo a nakonec neinkasovalo. Nedokázal se prosadit ani v nastaveném čase Insigne, jasnou šanci poslal mimo tři tyče. Neapol prohrála na Stadio Bentegodi 2:0 a de facto může zapomenout na Scudetto, bát se navíc musí i o druhé místo, kam se dere AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
mastakillah

tohle zvládneme. Věřím v to 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 neapol by uz vyhrat konecne

Reagovat
Ebola SVK

Napolitáni...je načase zabrať opäť za 3 body

Reagovat
hradec

Chievo 1:2 Neapol

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele