3. kolo
16.09.2012 12:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Chievo Verona - SS Lazio 1:3

Minimálně na pár hodin se do čela ligy posunulo římské Lazio, které i na potřetí získalo plný počet bodů. Biancocelesti dnes přejeli domácí Chievo a zvítězili po brankách Hernanese a Kloseho 3:1, prvně jmenovaný se prosadil dokonce dvakrát!

Trenér Vladimir Petkovič se při nástupu do funkce hlavního trenéra Lazia nechal slyšet, že klíčovým hráčem číslo 1 je jednoznačně tvůrce hry Hernanes. A měl pravdu. Brazilská hvězda vstřelila v dnešním utkání dvě branky a prakticky sama zapříčinila destrukci Chieva.

Domácí fanoušci na stadionu Bentegodi oněměli už v páté minutě, kdy Hernanes obešel tři protihráče a parádní ranou překonal Sorrentina poprvé - 1:0 pro Lazio. Biancocelesti byli na nadále aktivní a velké problémy činil defenzívě Chieva i útočník Miroslav Klose. Německý střelec s polskými kořeny stejně jako Hernanes při gólovém okamžiku obešel tři protivníky a našel dobře postaveného Hernanese, jehož tvrdá rána byla zablokována. Chievo se dostalo do první výraznější šance až po půlhodině hry, kdy Hetemaj vypálil a Marchetti kontroloval, jak míč míjí jeho pravou tyčku. Ještě větší šanci měl Di Michele, ale Marchetti tentokrát předvedl fantastický zákrok.

Nicméně znovu platilo známé "nedáš-dostaneš". Ve 38. minutě Sorrentino vyrazil nebezpečný pokus Hernanese jen před Miroslava Kloseho, který dorážkou zvýšil na 2:0 pro Lazio. Alespoň o snížení se těsně před koncem prvního poločasu pokusil Luciano, ale Marchetti jeho pokus vyrazil. Z následné dorážky pak nebyl schopný trefit balón Di Michele.

Chievo se doma nehodlalo jen tak vzdát a ve druhém poločase bylo několikrát blízko snížení. Cesar ani Moscardelli ve svých šancích neuspěli a další branka tak padla opět do domácí sítě. Hernanes předvedl další famózní sólo, když obešel čtyři protihráče a překonal i brankáře Sorrentina - 3:0 pro Lazio. Pro veronský celek to byl krutý výsledek, domácí si zasloužili alespoň zkorigovat a to se nakonec s pomocí pokutového kopu povedlo. Penaltu proměnil Sergio Pellissier a výsledek 3:1 pro Lazio už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onljny.cz, football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio vyzerá veľmi dobre. Verím,že skončí v top3

Reagovat
Raul07

Vacek zraněn? nebo sedí

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele