9. kolo
28.10.2012 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus stále první!

Turínský gigant se v poledním utkáním střetl s domácí Catanií a po prvním poločase to vypadalo na remízu. Deset minut poté se ale prosadil Arturo Vidal a jeho branka znamenala pro hosty cenné tři body.

Juventus nastupoval do dnešního utkání pod dojmem remízy v rámci Ligy mistrů, když si dělil body s dánským Nordsjaellandem. Otázkou tedy bylo, jak se s neúspěchem dokáží hráči vyrovnat. Nakonec to výsledkově zvládli na výbornou, i když předvedená hra určitě nepatřila k nejlepším výkonům sezony.

V útoku Bianconeri nastoupil dánský útočník Nicklas Bendtner, který se také málem dostal k dorážce po Vidalově ráně. Brankář Andujár se ale přesto dnes musel činit. V záloze Juventusu nastoupil mladík Pogba, který v minulém kole výrazně pomohl zisku tří bodů v zápase proti Neapoli.

První vážná akce Catanie přišla krátce před půlhodinou hracího času, když domácí vstřelili gól. Spolliho hlavička ještě mířila do tyče, doklepávající Gonzalo Bergessio se ale již prosadil. Nicméně, sudí Gervasoni situaci posoudil jako ofsajdovou a branku neuznal. Tato situace výrazně ovlivnila další průběh zápasu.

Deset minut před poločasem se ke střele odhodlal Paul Pogba, jeho rána ale mířila mimo. Stejným výsledkem nakonec skončila i snaha Mirka Vučiniče. Ten o chvíli později skládal reparát, jeho hlavička ale Andujára nepřekvapila.

Po změně stran se předváděná hra nijak výrazně nezměnila. Vše bylo jinak, když ze druhého poločasu uběhlo deset minut. Pirlův přímý volný kop se dostal k Bendtnerovi, jehož střelu poslal Andujár jen k nohám Vidala. Ten možná stál v ofsajdu, ale sudí byl jiného názoru a jeho branku uznal - 0:1.

Artura Vidala zřejmě vstřelená branka velmi povzbudila, protože se o pár okamžiků později odhodlal k další povedené ráně. Další klíčový moment zápasu ale přišel o chvíli později. Obránce Marchese zahrál rukou a protože již jednu kartu měl, sudí Gervasoni mu ukázal i kartu červenou. Catania tedy v době, kdy měla posílit útok, oslabila obranu a dovolila Juventusu udržovat tempo.

Již o minutu později skončil další Pirlův centr na hlavě Pogby, záložník ale tentokrát minul Andujárovu bránu. Závěr utkání přinesl ještě dvě střely Giovinca, ani jedna z nich se ale do branky domácích nevešla. Bianconeri to ale mrzet nemusí, díky třem bodům si upevňují postavení lídra a Serii A vedou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

omyl...dáme remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA CATANIA

FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xuo1ak_catania-juventus-2012_auto

Juventus byl lepší, ale přesto nejvíc rozhodl duel pan rozhodčí. Mohla mi ta remízka vyjít

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele