13. kolo
18.11.2012 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Almiron potopil Chievo

Dvě branky Sergia Almirona nakonec přinesly Catanii potřebné tři body i přesto, že hosté v závěru utkání snížili a zdramatizovali konec utkání.

Catania vůbec nehraje špatně a do tohoto utkání vstupovala z osmé příčky. Chievo nečekala vůbec snadná věc, protože Catania doma zkrátka neprohrává a jediný tým, který ji na jejím vlastním stadionu obral o všechny body, byl mistrovský Juventus. Veronský celek má zcela jiné starosti, před utkáním se nacházel na patnácté příčce a nic nenasvědčovalo prudké změně k lepšímu.

Aktivnější domácí hráči pálili na Sorrentina už od začátku utkání, jejích pokusy ale skončily nezdarem. V první větší šanci zápasu se objevil útočník Goméz, jehož rána ale mířila mimo požadovaný cíl. Goméz byl o malý okamžik už o mnoho přesnější, přesto jeho projektil stále ještě míjí Sorrentinovu bránu.

Ještě do uplynutí prvních třiceti minut zranění dvakrát nepříjemně zkomplikovala plány domácího výběru, střídat museli Biagianti a Bergessio. Gólu jsme se ale přesto nedočkali. Rozhodnutí tak mělo přinést až druhé dějství.

Tuto prosbu vyslyšel už po šesti minutách pozdější hrdina Almiron, který změnil skóre zápasu ve prospěch svého týmu. Po rohovém kopu si našel míč a poslal jej přesnou hlavičkou do sítě - 1:0.

V následujících chvílích se zápas trochu vyostřil a sudí rozdal několik žlutých napomenutí. Útočným hráčům hostí se dnes nedařilo dobře zpracovávat míče, záložní řada Fly Donkeys jim ani moc šancí nepřipravila a eliminovat svého soupeře bylo v závěru pro Catanii celkem snadné. Zvlášť, když se pět minut před koncem domácí znovu prosadili. Sergio Almiron našel místo v Sorrentinově bráně a technickou střelou zvýšil.

Domácí ale v žádném případě neměli vyhráno. Zkušený veterán Sergio Pellissier nejprve z podobné pozice netrefil Andujárovu bránu, poté se jeho střele postavila do cesty dokonce tyč! Přesto se hosté dočkali alespoň čestného úspěchu, když Andujára připravil o čisté konto obránce Andreolli. Hosté jsou nyní šestnáctí, Catania o deset příček výš.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele