36. kolo
08.05.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Toskánsko slaví, Toskánsko smutní

Derby slavného renesančního regionu je u konce a pocity zůstávají rozporuplné. Zatímco favorit z Florencie vítězí a uchovává svou naději na evropské poháry naživu, Siena s největší pravděpodobností po dvou letech sestoupí o soutěž níž.

Siena sice předvedla v několika posledních zápasech snahu vyhrát, když se zoufale bránila myšlence na sestup. Poté se od ní ale štěstí vítězů opět odvrátilo a před dnešním utkáním byly karty jasně rozdány - Siena musela bodovat. Gól Gonzala Rodrigueze ale znamená konec všech reálných nadějí.

Že se nebude jednat o sousedsky domluvenou podívanou, bylo jasné už po pár minutách. Stevan Jovetić si počkal na pas od Cuadrada a pohotově vypálil, výtečný zákrok Gianluky Pegola ale jeho snahu zlikvidoval. Následně se Pegolo musel činit také po střele Cuadrada, i s ní si ale poradil. Siena hodně spoléhala na zázračného útočníka Emegharu, který se v první linii jejího útoku bil jako lev. Proti přesile stoperů Violy ale mnoho šancí na úspěch neměl.

Do první výrazné šance se domácí tým dostal díky akci Bolzoniho, kterou se rozhodl zakončit Simone Vergassola. Zkušený záložník ale napálil jen místa dobře pokrytá brankářem Vivianem. Siena v proměnění šancí neuspěla, na tahu byla Viola. A ta v lekcích produktivity zpravidla trestá. Slitování neměli Montellovi svěřenci ani dnes večer - na Pasqualův centr si naběhl obránce Gonzalo Rodriguez a poslal hosty do vedení.

Roburové již neměli co ztratit a pokoušeli se o útočení. Jejich zoufalství dokázala Fiorentina využívat a hrozila především z protiútoků. Jen těsně vedle tyče mířila rána Stevana Jovetiće, o kterého se již dlouhou dobu zajímá nejeden přední evropský klub. Zpoza šestnáctky vypálil také Giulio Migliaccio, ale ani jeho pokus nebyl přesný a Pegolo míč vyrazil. Na druhé straně se do šance dostal Innocent Emeghara, jehož "nůžky" téměř vystřihly dokonalou branku.

Hodinu hry proti "svým" odehrál mladý útočník Marcelo Larrondo, jenž se v rámci Toskánska přesunul do Violy právě ze Sieny. Na střeleckou listinu se ale nezapsal. O to se naopak pokoušel Matias Fernández, jehož tvrdá rána ale za zády brankáře Pegola neskončila. Právi pro jeho kolegu na druhé straně hřiště si připravil obránce Terzi, který vypálil ze čtyřiceti metrů a vůbec se nejednalo o špatnou střelu.

Domácí tribuny hnaly své miláčky vstříc naději, jejíž záblesk měl na svědomí Alessandro Rosina. Jeho ránu zastavilo až břevno Vivianovy brány! Šancí ale přibývalo - z přímého kopu se mohl prosadit Stevan Jovetić, dnes ale svůj střelecký zásah nepřidal. Erjon Bogdani na hřišti nepobyl příliš dlouho, za půl hodiny ale stihl vytvořit (a nevyužít) hned několik šancí. Nejprve mu chyběl krok k zakončení povedeného centru, poté nebezpečně obstřeloval Viviana. Přesto se mohla radovat Viola - pečeť na její výhru mohl definitivně přidat Luca Toni, který nastřelil břevno! Emotivní momenty se množily a uťal je až konečný hvizd sudího Orsata.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele