26. kolo
20.02.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol vyválčila výhru nad Catanií a nadále stíhá AC Milán

Ačkoliv to nebylo žádné hvězdné představení, důležité tři body Neapol proti Catanii ukopala a zůstává v závěsu za AC Milán. Vítězství zařídil ve 25. minutě Juan Zuniga, když napravoval penaltové zaváhání Cavaniho, který nastřelil břevno.

Očekávalo se, že proti svému bývalému zaměstnavateli, kterého v lednu opustil, nastoupí Giuseppe Mascara, ale Walter Mazzarri nakonec do základu postavil místo potrestaného Lavezziho Joseho Sosu. Právě Sosa způsobil v šesté minutě první pozdvižení, když chtěl po neohrabaném zákroku Pabla Ledesmy penaltu, ale neuspěl. O dvě minuty později mohli jít do vedení hosté, ale Schelottova hlavička skončila na břevně. Vzápětí se zase akce přesunula před druhou bránu a tentokrát se již skutečně kopala penalta. Potenza tahal za dres opět Sosu a sudí Gava po chvilce váhání nakonec na značku pro pokutový kop ukázal. Edinson Cavani sice poslal Andujara na druhou stranu, ale sám pak trefil břevno.

Neapol nakonec gólový účet večera otevřela o čtvrthodiny později. Vyražená střela Cavaniho se dostala k Zunigovi, který se nalevo objevil za obranou Catanie a zblízka překonal Andujara. Před poločasem přišla pro Rossazzurri další nepříjemná zpráva, když se koleny srazili Maggio s Martinhem a hostující záložník s očividnou bolestí musel opustit dějiště. Napětí na Stadio San Paolo potvrdila i mírná slovní přestřelka mezi oběma trenéry.

Jen 30 vteřin po změně stran vypálil z 20 metrů dělovku Marek Hamšík a Andujar měl co dělat, aby míč vyrazil. Sicilští zahrozili až v 58. minutě, Spolliho střela z trestného kopu nakonec skončila těsně vedle. I další standardka byla nebezpečná, De Sanctis sice Morimotovu hlavičku chytil, ale pak spadl na Bergessia a vypukla menší potyčka. Po hodině hry se na hřiště dostal Mascara a po sedmi letech strávených v dresu Rossazzurri si zahrál proti "svým". Prosadit se pak mohl parádní patičkou, ale Andujar byl připraven. O druhý zápis do listiny střelců se snažil Zuniga, který testoval Andujara na bližší tyči, ale stejně jako následující akce Maggia s Hamšíkem neuspěl.

V 88. minutě domácím příznivcům zatrnulo, když po Morimotově centru a Bergessiově zakončení De Sanctis jen vyrazil, ale naštěstí pro Azzurri se následně vrhl Morimotovi pod nohy a dorážku rovněž zneškodnil. Catania v posledních minutách vyvinula poměrně velký tlak a Neapol se strachovala o tři body, ale nakonec vše přečkala a zvítězila.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 G: 90+4 Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
PePiG7

2-1 2xCavani-Maxi Lopez

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Marek konečne odohral celý zápas. Gratulujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele