23. kolo
02.02.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - SSC Neapol 2:0

Chievo na domácím Bentegodi zcela zaskočilo Neapol a zaslouženě vyhrálo 2:0. Branky zařídili Moscardelli a Sardo. Diváci viděli v každém poločase po jedné brance. Neapol porážkou přišla o možnost snížit náskok na vedoucí Milán.

Domácí Fly Donkeys začali lépe a také se dostali do překvapivého vedení. Ještě než se tak stalo, stojí za pozornost hlavička Gennara Sarda. Pak už to přišlo, dlouhý Bogliacinův pas si zpracoval Moscardelli a dobře umístěnou levačkou překonal Morgana De Sanctise - 1:0 pro Chievo. Brankář Morgan De Sanctis měl v zápase dost práce, o další se mu postaral Sergio Pellissier. Neapol se dostala do větší příležitosti až v závěru prvního poločasu, kdy chybu defenzívy málem ztrestal Cavani. Před uruguayským útočník zívala prázdná branka, jenomže Cavani míč špatně trefil a celou šanci zahodil.

Rovněž druhé dějství vyšlo lépe domácím. Na rozdíl dvou branek dal v 50. minutě Gennaro Sardo, a to poté, co ho marně naháněl obránce Aronica. Sardo v souboji jeden na jednoho proti De Sanctisovi uspěl a zvýšil na 2:0. Jak se ukázalo, byl to náskok dostatečně velký, neboť Neapol si vůbec nevěděla rady. Obrana Chieva působila nesmírně jistým dojmem a čím dál nebezpečnější byly domácí brejky. Neapol mohla být nakonec ráda, že si neodvezla mnohem vyšší porážku, neboť šance Pellissiera a Moscardelliho rozhodně volaly po potrestání. Zvláště ta Moscardelliho, kdy hráč Chieva netrefil odkrytou klec. Chievo tak slaví překvapivé a důležité vítězství 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele