8. kolo
23.10.2010 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Bari 2:1

Fiorentina protrhla smůlu a konečně zvítězila. Ze stadionu Artemia Franchiho odjíždí s prázdnou Bari, které po nevýrazném výkonu prohrálo s Fiorentinou 1:2. Skóre otevřel v prvním poločase Donadel, ve druhém pak pojistil výhru kanonýr Gilardino. Během čtyř minut nastavení snížil Parisi.

Viola potřebovala nutně zvítězit a podle toho se také odvíjel první poločas. Mario Alberto Santana se dostal do dobrého zakončení, ale trefil pouze boční síť. Branku měl na kopačce také Marco Marchionni, po pohledné akci Fiorentiny zakončil, ale brankář hostí předvedl skvělý a pohotový zákrok. Snaha domácích nakonec přinesla kýžené ovoce, ve 34. minutě se nádherně o tyč trefil Donadel a Viola vedla 1:0.

Tím aktivita domácích neustala, ještě do šaten mohl zvýšit italský reprezentant Montolivo, z dálky napřáhl a Gillet opět předvedl fantastický zákrok. Bari toho příliš v první polovině nepředvedlo a výsledek 1:0 pro Fiorentinu byl zcela zasloužený.

Také ve druhém poločase hráli domácí lépe. Krátce po změně stran dokonce Ljajič vsítil druhou branku, ovšem díky spoluhráčově postavení v ofsajdu nebyl gól správně uznán. Mladičký Ljajič na sebe upozornil i o chvíli později, kdy po spolupráci s Gilardinem nepřesně a nepříliš razantně vypálil. Bari nebylo v ofenzivě vůbec nebezpečné, Parisi sice vystřelil, ale bylo to hodně nepřesné. Ačkoliv toho hosté moc nepředvedli, stále prohrávali jen 0:1.

V 82. minutě výrazně přiblížil tři body Viole Alberto Gilardino. Vargas se uvolnil po levé straně, jeho střelu Gillet vyrazil před Gilardina a ten z dorážky zvýšil na 2:0. Utkání spělo do svého konce, rozhodčí nastavil čtyři minuty a během nich dokázalo Bari ještě zkorigovat. Na rohový kop si naskočil Parisi a snížil na. Vzápětí mohlo být vedení Violy znovu dvoubrankové, Gilardino ale spálil obrovskou příležitost. Bari už si nic nevytvořilo a Fiorentina může slavit veledůležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

ha Saruman , ale já tipuju 2

Reagovat
Pipo123

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele