12. kolo
13.11.2010 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Cesena 1:0

Pro Fiorentinu je v současné chvíli nejdůležitější vyhrávat a je většinou jedno, jakým se to děje způsobem. Příkladem budiž dnešní duel s Cesenou, který Viola rozhodla jediným gólem Alberta Gilardina. Už v první půli přišla o zraněného Adriana Mutua, což zisk tří bodů poněkud kalí.

Ještě než Mutu těsně před poločasovým hvizdem opustil hřiště, předvedl divákům trochu svého umění. Nejprve posílal přihrávku na Cerciho, ale ten levačkou netrefil. Poté si se spoluhráčem vyměnil role a po jeho asistenci šel na bránu sám, ale Antonioliho nepřekonal. I v další akci domácích měl prsty aktivní Rumun. Trestný kop ale napálil do zdi.

Před přestávkou zastavil těsně před Gilardinem Vargasův centr Antonioli. Pak už všichni sledovali, jak Mutua píchlo ve stehně a domácí útočník si okamžitě zažádal o střídání. Na hřiště přišel Ljajič a byl to právě on, kdo by snesl jako jeden z mála v konečném zúčtování přísnější hodnocení.

V úvodu druhého dějství Viola tlačila a Cesena toho využívala rychlými brejky. Giaccheriniho útěk zakončoval halfvolejem Jimenez, ale netrefil. Benalouane se po další akci dožadoval penalty, když ho za dres držel Gamberini, ale u sudího neuspěl. Chvilku nato Fiorentina otevřela skóre. Běžela 58. minuta, na pravé straně zakombinovali Ljajič se Santanou, připravili míč pro Gilardina a ten se v zakončení nemýlil. Cesena okamžitě odpověděla Parolovou střelou, ale ta se neujala. Navíc to mohlo být 2:0, když se Ljajič vyhnul vyběhnutému Antoniolimu a nahrál D'Agostinovi, jenže střídající záložník neuvěřitelně minul. D'Agostino částečně své zaváhání napravoval rohovým kopem, který posadil na hlavu Comotta, ale míč olízl břevno. V závěrečných minutách se musela Fiorentina vypořádat s menším tlakem soupeře, ale Cesena gól dát nedokázala a odjíždí s prázdnou.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele