2. kolo
11.09.2010 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AC Cesena - AC Milán 2:0

Velký šrám utrpělo sebevědomí milánského AC, to se těšilo, jak s novou ofenzívou roznese na kopytech nováčka z Ceseny, jenže ejhle, domácí vyhráli naprosto zaslouženě 2:0 a Ronaldinho, Ibrahimovič a spol. odjíždějí s prázdnou. Švédskému útočníkovi se debut vůbec nevyvedl, krom porážky totiž neproměnil v závěru penaltu.

Byli to překvapivě domácí, kteří měli v úvodu utkání více ze hry. Po Patově ztrátě míče musel před svojí brankou řešit nepříjemný závar Abbiati. Na druhé straně byl blízko další trefě v milánském dresu stoper Thiago Silva, na Pirlův centr si sice dobře naskočil, ovšem s přesností už to bylo o poznání horší. Cesena nadále zlobila, ale s dalším střeleckým pokusem přišli hosté, sváteční střelec Bonera z dálky napřáhl a Antonioli mohl jen v klidu kontrolovat. O chvíli později minul Pato a na Antoniniho ostrý centr nedosáhl Ibrahimovič.

Ve 31. minutě rozjásal stadion Dina Manuzziho Erjon Bogdani. V pokutovém území předčil řeckého obránce Sokratise a poslal překvapivě domácí Cesenu do vedení - 1:0. Milán okamžitě přitlačil, na Ronaldinhův centr si naskočil Pato, ale Antonioli byl připraven. Další ránu přichystal milánskému favoritu Giaccherini, znovu to byl Bogdani, který vedl nebezpečný protiútok, Giaccherini pak jednoduše vystřelil a Abbiati se mohl natahovat, jak chtěl - 2:0. V závěru prvního poločasu ještě vystrašil Antonioliho Ibrahimovič, míč se ale od něj víceméně k Antoniolimu odrazil. Rossoneri tedy rozhodně v prvním poločase neoslnili, navíc do druhého poločasu měli spoustu práce.

Gattuso v roli svátečního střelce minul branku a ve druhém poločase přišel také čas pro další zvučnou posilu - Robinha. Brazilská hvězda vystřídala jinou brazilskou "star" Ronaldinha. Nenastala tak situace, kdy by všichni čtyři ofenzivní hráči hráli spolu. Milán měl ale jiné starosti, prohrával a vůbec se mu nedařilo. Do hry přišel také Inzaghi, ale ani to nebylo Milánu nic platné. Inzaghi totiž dvakrát v šanci selhal a od většího nášupu uchránil milánské Abbiati. Antonioli se také předvedl, proti Ibrahimovičově technické ráně vytasil povedenou robinsonádu.

Bídu Milána podtrhl Zlatan Ibrahimovič, který na svůj debut v dresu Rossoneri nebude vzpomínat v dobrém, pár minut před koncem totiž neproměnil nařízenou penaltu a Milán už se na nic nezmohl. Švédský útočník penaltu nekopl špatně, jenže svojí roli tu sehrálo štěstí při hráčích Ceseny, Ibramihovič totiž nastřelil tyč. Každopádně Cesena vyhrála zaslouženě a postarala se o velké překvapení.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA MILÁN!!!

ac milán 2:1 cesena

Reagovat
cresposuper

1-0

Reagovat
diastan

jsem na AC tuto sezonu hodne zvedavej. Zkousim handicap ...ac vyhraje vic nez o gol

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

pro ac

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILÁN!!! ac vyhraje 3:0 bez problemu,jen je skoda ze robinho bude na lavicce ale ac milan oleeeeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

ne:-(tomu nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Absolútne zaslúžená výhra Ceseny nad najväčšími machrami Serie A - pán Allegri, takto by si netrúfla hrať ani Barcelona s posledným celkom 3. ligy;

Ibrahimovič - pomalý, nepresný, nedôrazný a to, že zahodil aj penaltu, je vlastne logické...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi zápas viděl?děláš si srandu že to všechno tak jednoduše zahodili?

Reagovat
smazaný uživatel

V istých momentoch to bola až bezradnosť - Cesena sa sa skrátka na AC dobre pripravila, každý jej útok bol hodne nebezpečný, Pata, Ibrahimoviča a Ronaldinha zdvojovali a chudák Pirlo a Ambrosinim mohli vymýšľať, čo chceli, skrátka to nešlo - chcelo to začať s menej ofenzívnou zostavou, určite by nepadli také lacné góly.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si urcite videl ze rozhodci nam dvakrat neuznal naprosto legurerni goly. a taky to jaky catenacio cesena predvedla to beru ok mimo to ze hrat na normalnim hristi tak je prejedem meli jen kliku a muzou dekovat za to ze maj takovou tlacenku hriste pac jinak by se nam ani po kolena nevyrovnali

Reagovat
smazaný uživatel

To, že tri ofsajdy neboli, je fakt, mňa viac trápilo, že AC Cesenu podcenil, slabo bránil a v útoku sa príliš vozila lopta, až v 2. polčase sa začalo rýchlejšie nahrávať;

to ihrisko sa mi zdalo nejaké malé - takže ku koncu mohli lepšie zavrieť obranu, Pipo sa snažil, ale Ibrahimovič to nepremenenou penaltou zatĺkol úplne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Ibra neproměnená penalta,jak já sem rád že jsi se nevrátil knám kopitáku!!!FORZA INTER

Reagovat
Shevchenko

Bože ten nick...

Reagovat
smazaný uživatel

drž se dál jo INTER LAMÝÝÝÝÝ kdyby byl Ronaldinho byl by gol!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby aspoň trošku úcty...

Reagovat
-Pato-

myslim ze ted muzes brecet

Reagovat
smazaný uživatel

Máš směšnej no,navíc jsi ukrajinec

Reagovat
smazaný uživatel

senzace možná nejel kola, ale i podzimu, gratulace Ceseně, moc nám pomohli mimochodem, oni dali fakt 2 postupy za 2 roky a teď navíc bod v Římě a 3 doma s ACM? něco tam dělají dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele