17. kolo
20.12.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Chievo Verona 2:0

Svojí neporazitelnost si udržela Neapol, která se díky výhře 2:0 nad Chievem opět posunula v tabulce výš. Na stadionu San Paolo byli k vidění dvě branky, jedna na samotném začátku, druhá těsně před koncem. Trefil se i slovenský reprezentant Marek Hamšík.

Už po šesti minutách hry vysunul Gargano útočníka Denise, ten byl faulován brankářem Sorrentinem a rozhodčí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Marek Hamšík a Neapol vedla brzy 1:0. Chievo mohlo vzápětí velmi brzo vyrovnat, ale zákrokem se zaskvěl brankář De Sanctis, který vychytal gólovou hlavičku Abbruscata. Stejný hráč pak měl i další šanci, a opět hlavou, ale De Sanctis byl opět na místě. Chievo se snažilo o vyrovnání a šancí mělo dost, Michele Marcolini z přímého kopu protáhl brankáře Neapole. První poločas se tedy odvíjel od rychlé branky domácích, neboť Chievo se tlačilo do předu za vyrovnáním a mělo více šancí, přesto skončil 1:0 pro domácí.

Na začátku druhého poločasu byl opět vidět Hamšík, brankovou radost mu překazil praporek čárového rozhodčího. Slovenský reprezentant zanedlouho opět zlobil hostující obranu, po chybě Sarda se dostal před branku, ale narazil na brankáře veronského celku. Chievo dokázalo Neapoli rovněž pořádně zatopit, po jednom ze závarů před brankou byl nakonec odpískán faul na De Sanctise. Hosté před koncem otevřeli obranu a v 86. minutě se jim to vymstilo, neboť uprchl Fabio Quagliarella a s klidem překonal Sorrentina - 2:0. Hosté ještě zkoušeli snížit, avšak pokus Simona Bentivoglia zneškodnil De Sanctis.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Neapol doma ještě neprohrála a mohla by to vydržet i s Chievem.Tip tedy HX nebo X.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Neapol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele