29. kolo
21.03.2010 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - Calcio Catania 1:1

Chievo doma remizovalo 1:1 s Catanii a pozice obou celků se prakticky nezměnila. Domácí jsou na třináctém místě, Catania je patnáctá. Diváci se na stadionu Marcantonio Bentegodi dočkali první branky až po hodině hry, kdy se trefil Sergio Pellissier, vyrovnání zařídil čtvrthodiny před koncem proměněnou penaltou Maxi Lopéz.

První šanci zápasu měl domácí Sergio Pellissier, ovšem vzájemnou konfrontaci s brankářem Andujarem nezvládl. Pellissier a Andujar, to byla hlavní dvojice úvodních minut. I druhý vzájemný souboj vyzněl lépe pro hostujícího brankáře, ten předvedl parádní zákrok a v podstatě díky němu hosté drželi nerozhodný stav. V 17. minutě postihlo Catanii první vynucené střídání, zranil se totiž Potenza a na jeho místo musel naskočit Spolli. Chievo nadále útočilo, Luciano měl velkou příležitost, ale jeho zakončení v brance neskončilo. V prvním poločase si Catania prakticky nic nevytvořila, nicméně stav byl 0:0.

Domácí brankář Stefano Sorrentino musel zasahovat až ve druhém poločase, kdy zasáhl proti střele Alvareze. V 51. minutě přišel kontroverzní moment, Pellissier byl zatahán za dres, ale rozhodčí penaltu neodpískal. O pět minut později ztratili hosté i brankáře Andujara, ten se při střetu s Bogdanim zranil a do branky musel Kosický, který musel čelit Pellissierovi.

Střelec Chieva ale evidentně neměl svůj den, po jeho další akci zazvonila branková konstrukce. Catania ohrozila branku soupeře jenom jednou, a to po střele Giuseppe Mascaray z dobrých třiceti metrů.

V 64. minutě prolomil Pellissier svojí střeleckou smůlu, když poslal domácí do vedení. Autor úvodní branky přitom využil zaváhání Spolli a přesnou koncovkou překonal Kosického. V tuto chvíli by si na Catanii vsadil asi málokdo, jenže hosté dokázali vyrovnat. Nejdřív však nebyl uznán gól Ledesmy, který padl z ofsajdu, a o chvíli později nastal další kontroverzní moment. Maxi Lopéz po kontaktu s Yepesem upadl a rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil sám Maxi Lopéz - 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele