34. kolo
17.04.2010 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - AS Livorno 2:0

Chievo Verona ukončilo naděje Livorna na záchranu v nejvyšší italské soutěži a po výhře 2:0 ho s definitivní platností posílá do Serie B. Účet utkání otevřel Sergio Pellissier a v závěru zápasu přidal pojistku Elvis Abbruscato.

Cristian Raimondi měl první šanci zápasu, ovšem Vitaleho přihrávku nevyužil a brankou neskončila ani střela Bergvolda. Po střele domácího Marcoliniho zahrál Dario Kněževič rukou a Chievo se dožadovalo pokutového kopu, rozhodčí ale zůstal chladným a bylo to dobré rozhodnutí. Chievo mělo skvělou příležitost ve 21. minutě, po rohovém kopu se dostal k lavičce Davide Mandelli a brankář De Lucia vytáhl skvělý zákrok, kterým uchránil Livorno téměř od jisté branky. Fly Donkeys byli lepším celkem a více ohrožovali branku soupeře, nebezpečná byla volej De Pauly.

Skóre utkání otevřel ve 28. minutě Sergio Pellissier, kanonýr domácích se dostal k míči po rohovém kopu a pravačkou překonal De Luciu - 1:0 pro Chievo Verona. Livorno mohlo vzápětí vyrovnat, ale Pulzetti ve své šanci zklamal. Ještě do konce prvního poločasu se mohlo skóre měnit ve prospěch Chieva. Dlouhého volného přímého kopu brazilce De Pauly se zmocnil Pellissier, před brankou ale nedokázal usměrnit míč do sítě.

Šance pokračovali i ve druhém poločase a diváci v ochozech stadionu Bentegodi se měli na co dívat. Tavanova střela skončila jen rohovým kopem a další šance z pětadvaceti metrů rovněž skončila neúspěchem. Livorno vědělo, že hraje o všechno a svého soupeře pořádně zmáčklo. Jenže veronský celek má v brance Sorrentina, a ten byl tento zápas k nepřekonání. V 79. minutě předvedl první geniální zákrok po šanci Raimondiho a do konce utkání pochytal ještě několik solidních šancí soupeře. Definitivní stvrzení osudu utkání nastalo v 88. minutě. Abbruscato střelou z první využil přihrávky Jokiče a zařídil vítězství domácího celku 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele