9. kolo
25.10.2009 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - AC Milán 1:2

AC Milán v hektickém závěru udolal Chievo Verona 2:1, a potvrdil tak vzrůstající formu. Svěřenci trenéra Leonarda byli lepším týmem, ovšem dopláceli na obrovské množství zahozených příležitostí. Hrdinou utkání se stal Alessandro Nesta, který dvakrát skóroval, ale také brankář Dida, jenž v závěru předvedl zázračný zákrok.

Utkání začalo již pro Milán "klasickým" rychlým gólem do jejich sítě. Mantovani z leva odcentroval, míče se zmocnil Pinzi a přízemní střelou k levé tyči nedal Didovi šanci - 1:0 pro Chievo. Milán si v zápase vypracoval obrovské množství příležitostí, které postupně, trestuhodně zahazoval. Jednu z několika pěkných akcí Rossoneri v prvním poločase zahodil Seedorf, který nedokázal prostřelit Sorrentina, brankář Chieva byl ústřední postavou milánské neschopnosti, jak vstřelit branku. Další střelecký pokus, podobný jako tomu z utkání proti Realu Madrid vyslal Pirlo, jenomže střela šla vedle. Do útočení se zapojovali i obránci, Nestovu nebezečnou hlavičku zlikvidoval Sorrentino. Chievo spíše hrozilo z protiútoků, po jednom z nich přestřelil branku Pelissier. První poločas skončil překvapivým vedením domácího Chieva.

Po změně stran pokračovalo střelecké prokletí milánských hvězd. O největší rozruch v obraně Chieva se starali Ronaldinho a Pato, zvláště Pato se svojí rychlostí a technikou ohrožoval domácí branku. Ze spolupráce dvou Brazilců mohl těžit Andrea Pirlo, který ale z hranice velkého vápna netrefil netrefil branku. Po dalším Patově průniku mohl vyrovnat Ronaldinho, jenomže měl smůlu a trefil pouze před sebou postaveného obránce. Ronaldinho pak z blízka neprostřelil Sorrentina a brankář Chieva ještě zneškodnil nebezpečnou střelu Seedorfa. Tlak Milána sílil a nakonec vyvrcholil vyrovnávací brankou. Marco Borriello hlavičkoval do břevna, a poté už Nesta hlavou dopravil míč do sítě - 1:1. Milán byl blízko otočení výsledku, Borriello zblízka narazil na největší překážku - brankáře Sorrentina.

Utkání se schylovalo ke svému konci, když zčista jasna mohlo udeřit domácí Chievo, proti gólové hlavičce vytáhl Dida zákrok z kategorie zázračných a tím uchránil Milánu remízový stav, ba dokonce zisk tří bodů, protože o chvíli později hlavičkoval ve vápně Chieva opět Nesta a podobně jako v prvním případě se i nyní nemýlil - 2:1. Milán výsledek udržel a trenér Leonardo mohl slavit, děkovat mohl především dvěma jménům Nestovy a Didovy.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musi ac vyhrat......

Reagovat
smazaný uživatel

tak pohadka ten zaver:) GRANDE NESTA: )

Reagovat
Mrvinho

To je střelec... :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele