36. kolo
16.05.2009 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AC Milán 2:1

AC Milán prohrálo s Udinese 1:2 a zkomplikovalo si zisk druhého místa. Krom toho, že se může Juventus dotáhnout, znamená prohra Milána zisk Scudetta ve prospěch městského rivala Interu. Udinese výhrou stále bojuje o evropské poháry.

Utkání začalo relativně opatrně, první šanci měl po přiťuknutí Pata Massimo Ambrosini, ale milánskému záložníkovi se příliš nepovedla střela. O čtyři minuty později pálil o něco lépe Gokhan Inler, ale ani on nebyl přesný a branku netrefil. Ve 22. minutě přinesla mnoho vzruchu hlavička Quagliarelly, kterou Dida fantasticky zlikvidoval, nicméně nakonec byl stejně máván ofsajd. Přesně po půlhodině hry došlo ke kontroverzní situaci, Floro Flores upadl v pokutovém území po souboji s Maldinim, který ale nefauloval. Rozhodčí nařídil pokutový kop a ten proměnil D’Agostino - 1:0 pro domácí. Milán se z této situace nemohl dlouho dostat a více zahrozil až v závěru prvního poločasu po střele Kaká, brazilský záložník byl ale ve velkém úhlu a Handanovič si poradil dobře.

Do druhé půle vcházeli hráči Milána s cílem vyrovnat, ale místo toho velice brzy inkasovali druhý gól. Rohový kop propadl až k Zapatovi, který míč nekompromisně dopravil do sítě - 2:0 pro Udinese. Milán nemohl na obranu Udinese najít dlouho recept, velmi blízko byl k překonání Handanoviče Senderos, ale hlavou zamířil vedle.

Inzaghi pak gól přeci jenom dal, jenomže mu byl odmáván ofsajd. Po hodině hry zase dobře zlikvidoval ránu D’Agostina brankář Dida. V 80. minutě byl v další vyložené šanci máván Inzaghimu ofsajd. Milán hodně otevíral hru, což dávalo podnět k rychlým brejkům Udinese. Čtyři minuty před koncem utkání vychytal Dida z úhlu Sancheze a stav utkání byl stále 2:0 pro domácí. Milán se dočkal až v nastaveném čase. Po centru Kaká se přesně prosadil hlavou Ambrosini, ale na zvrat v utkání bylo příliš pozdě. Udinese porazilo Milán 2:1

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tha dufam ze nad nimi uz neprehrame

Reagovat
smazaný uživatel

2 a viac golov v zapase

Reagovat
smazaný uživatel

ale inak si myslim 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

AC musi ale bude to vyrovnany tipuju 0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele