34. kolo
03.05.2009 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus FC - US Lecce 2:2

Juventus předvedl pravděpodobně jeden z nejhorších výkonů sezony a druhé místo se mu pomalu vzdaluje. Staré dámě v souboji s předposledním Lecce nepomohly ani dvě branky Pavla Nedvěda, v posledních vteřinách hry totiž na 2:2 srovnal Castillo.

Kouč domácích Ranieri svým svěřencům naordinoval ofenzivní rozestavení 4-3-3, přičemž ve středu útoku nastoupil Brazilec Amauri. Jenže po jedenácti minutách se stal přesný opak, než Bianconeri zamýšleli. Axel Konan totiž utekl domácí obraně a v akci jeden na jednoho překonal brankáře Buffona. Opakovaný záběr ukázal, že se možná jednalo o milimetrový ofsajd.

Poté již převzal iniciativu Juventus. Ono mu ani víceméně nic jiného nezbylo, když chtěl vyhrát. Amauri ale branku přestřelil a Nedvědův pokus byl zblokován. Další Nedvědova akce skončila centrem, na nějž ale nedosáhl ani Amauri, ani Iaquinta. Juventus se nakonec ke střele, která mířila na branku, dostal až pár minut před koncem prvního poločasu. To Del Piero z trestného kopu olízl bližší tyč. Gólman Benussi musel vzápětí likvidovat Amauriho pokus.

První poločas nenechal chladným trenéra Ranieriho, který sáhl hned ke dvou změnám a stáhl dva zkušené borce. Kapitána Del Piera a Maura Camoranesiho nahradili Poulsen s Marchionnim, což vedlo ke změně rozestavení na 4-4-2.

Zprvu to vypadalo, že vše bude fungovat, když Juventus díky Nedvědově brance po deseti minutách hry vyrovnal. Domácí se snažili dokonat obrat v zápase a tlačili se dopředu, což nechávalo pootevřená zadní vrátka. Tiribocchi ale jeden z protiútoků využít nedokázal. V 66. minutě se opět ukázal fenomenální Nedvěd, který dokázal, že i ve svých 36 letech dokáže hrát fotbal na té nejvyšší úrovni. Přesto na konci sezony skončí. Nicméně v již zmiňované minutě se český legionář trefil podruhé v zápase a poslal Juventus poprvé do vedení.

Jenže ani to Lecce neodradilo a Salentini byli osm minut před koncem blízko vyrovnání. Z pohledu domácích situaci na brankové čáře zachraňoval střídající Poulsen. Juventus se ale dostal pod velký tlak a Buffon měl plné ruce práce. Nebezpečnou ránu na něj vyslal například Tiribocchi. Stará dáma se ale ani z této situace nepoučila a kvůli velkému útočnému snažení Lecce bylo prakticky jen otázkou času, kdy přijde druhá branka. Ta nakonec opravdu přišla, v 93. minutě. Po Tiribocchiho centru nepokryl Castilla De Ceglie a hostující útočník hlavou rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
JuveIt

Už konečně musíme vyhrát. Když ne, tak Ranieri VEN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele