9. kolo
29.10.2008 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Chievo Verona - SS Lazio 1:2

Fotbalisté římského Lazia prolomili smůlu, která se jim posledních utkání přilepila na paty a v utkání s Chievem si připisují tři body za vítězství 2:1. Výhru ve Veroně zařídil vlastním gólem domácí Mantovani.

S Laziem to přitom na začátku znovu nevypadalo dobře, už v 11. minutě se totiž trefil domácí útočník Sergio Pellissier, kanonýr Chieva otevřel skóre utkání po pasu od Simona Bentivoglia - 1:0. Ještě předtím však tentýž hráč zahodil stoprocentní tutovku hlavou. Nicméně odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, už za další tři minuty bylo srovnáno. Goran Panděv vyrovnal na 1:1, ovšem velký podíl měl na brance Mauro Zarate, jenž absolutně znemožnil obranu domácích. Domácí brankář Stefano Sorrentino musel za chvíli řešit další zapeklitou situaci, kterou mu připravil makedonský útočník ve službách Římanů Goran Panděv, Sorrentino však vše vyřešil. Branku neinkasoval ani jeho protějšek v brance hostí Juan Pablo Carrizo po Mandelliho hlavičce a přímém kopu Bentivoglia.

Do druhého poločasu poslal trenér Biancocelesti útočníka Tommasa Rocchiho, jenž se zotavil po druhém zranění v krátké době a hned se uvedl nebezpečnou šancí. Kombinace Rocchiho, Zarateho a Panděva však brankou neskončila. Za domácí hrozil neúspěšně levačkou z hranice pokutového území Erjon Bogdani, zatímco průnik Zarateho zmařil Sorrentino. Brankář Chieva se vyznamenal především při šanci Gorana Panděva, makedonský útočník šel na domácího brankáře sám, ten úmysl římského střelce vystihl a zmařil. Utkání mířilo k remíze 1:1, jenže v 82. minutě si vstřelil vlastní branku Mantovani, obránce domácích místo toho, aby odkopl nebezpečnou přihrávku Ledesmy, tak si míč nešťastně vstřelil do vlastní sítě. Lazio tedy vedlo osm minut před koncem 2:1 a šťastné vítězství nakonec udrželo.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele