11. kolo
09.11.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - Juventus FC 0:2

Juventus v čele se skvěle hrajícím a dnes navíc narozeniny oslavujícím Alessandrem Del Pierem pokračuje v dobrých výkonech a pomalu stoupá tabulkou. Dnes porazila Stará dáma Chievo. Parádní střelu z trestného kopu předvedl v prvním poločase Del Piero, v úvodu druhého upravil skóre Iaquinta.

Alessandro Del Piero si dnes nadělil skvělý dárek ke svým 34. narozeninám. Ve 377. startu v italské nejvyšší soutěži vstřelil další branku a dotáhl se tak na legendárního Gaetana Scireu. Juventus pokračuje ve vítězné cestě i přes početnou marodku, dnes navíc chyběl také odpočívající Pavel Nedvěd.

Hned v první minutě se domácí nováček dožadoval odpískání pokutového kopu, ale hlavní sudí neshledal Tiagovo údajné držení jako nedovolené. Momo Sissoko poté na druhé straně vyslal Del Piera, jenž jen těsně minul branku. Po deseti minutách mohl otevřít skóre po centru Esposita Sergio Pellissier, ale domácí fanoušky nepotěšil. Zblízka totiž z první netrefil branku.

K akrobatickému zakončení se odhodlal Vincenzo Iaquinta, ale branku rovněž netrefil. Na druhé straně nevyužil zaváhání Olofa Mellberga Antonio Langella. Pět minut před koncem úvodního dějství fauloval Mario Yepes Del Piera, jenž z 20 metrů předvedl další parádu. Hostující oslavenec předvedl podobnou střelu jako v duelu Ligy mistrů proti Realu Madrid a poslal Starou dámu do vedení.

Těsně před přestávkou měl štěstí Sissoko, jenž po odehrání míče zbytečně nakopl Yepese. Hlavní sudí ovšem Sissokův zákrok neviděl a záložník Juve odešel bez trestu. Trenéra Ranieriho ale čin bývalého hráče Liverpoolu rozzlobil a do druhého poločasu místo něj nasadil Albina Ekdala.

Po deseti minutách druhého poločasu ve vápně držel za dres Iaquintu Mantovani a proti jeho brance byla odpískána penalta. K té se nakonec nepostavil tradiční exekutor Del Piero a přenechal jí Iaquintovi. Del Piero se musel o pár sekund později chytat za hlavu, když jeho spoluhráč penaltu neproměnil. Vzápětí ovšem Iaquinta svůj čin napravil a z dorážky pojistil vedení.

Závěr utkání sice přinesl několik šancí, především na domácí straně, ale ani jedna šance Chieva brankou neskončila a Juventus zvítězil 2:0.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele