35. kolo
10.05.2009 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Juventus FC 1:1

Poslední zápas Paola Maldiniho neskončil vítězstvím Milána. V souboji gigantů si AC Milán rozdělil body s Juventusem za remízu 1:1. Skóre utkání otevřel Seedorf, ale za tři minuty vyrovnal Iaquinta. Zápas navíc nedohrál domácí Favalli, který byl čtyři minuty před koncem vyloučen. Milán přišel o možnost zdramatizovat Interu cestu za obhajobou.

Začátek utkání a prakticky celý první poločas patřil hostujícímu Juventusu, ten si vytvořil první šanci v 11. minutě, když se snažil akrobaticky zakončit Iaquinta. O pět minut později se dral do šance Marcchioni, kterého na poslední chvíli zablokoval Flamini. Stará dáma pokračovala v sérii neproměněných šancí a dokonce se dožadovala odpískání pokutového kopu, nicméně rozhodčí údajný faul na Iaquintu neviděl. První vážnější šanci Milána, pokud se tomu tak dá říci, měl Kaká, jeho nevýraznou střelu doprostřed Buffon v klidu lapil.

Ve 36. minutě uprchl domácím Poulsen, vystřelil, ale jeho rána skončila vedle tyče. V prvním poločase nevýrazný Milán měl ještě jednu pološanci, to když Pirlův centr cpal před Buffona Inzaghi, bohužel pro Rossoneri tam nikdo nestál. Poločas skončil bezbrankovou remízou.

Ve druhém poločase se diváci na San Siru dočkali branek. První stoprocentní šanci druhého poločasu měl opět Juventus. Střelu Iaquinty Kalač vyrazil před sebe a před dobíhajícím Amaurim zasáhla domácí obrana. V 57. minutě udeřili domácí, Inzaghi poslal pas na Ambrosiniho, ten vystřelil, nicméně střela byla zablokována a následná dorážka Seedorfa už skončila v síti - 1:0.

Odpověď na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Flamini totiž natěsno neuhlídal Iaquintu, jenž se položil do centru a hlavou překonal Australana Kalace - 1:1 v 60. minutě. Dvacet minut před koncem se hrál velice otevřený fotbal, v 70. minutě se pokoušel o zakončení Kaká, ale chyběla razance a přesnost, na druhé straně zase netrefil míč Del Piero. V 86. minutě byl vyloučen obránce Giuseppe Favalli, někdejší italský reprezentant obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Oslabený Milán mohl v nastavení rozhodnout, po standardní situaci míč prosvištěl pokutovým územím, ale nikdo ho neusměrnil do branky.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ja to vidim jasne ac uz muze zastavit jen inter nebo nekdo z jine ligy

Reagovat
smazaný uživatel

trapici se juventus urcite ne tip:3:2

Reagovat
smazaný uživatel

ac zniči juve 3:0 a ještě se na konci bude radovat z titulu forza milan

Reagovat
smazaný uživatel

aby to nebylo jako minule dostali 4 a muzou jit domu

Reagovat
smazaný uživatel

twl tje fakt 1 z nejhorsich treneru on necha zas sedet ronaldinha a navic i beckhama sice fandim hodne AC ale kuli zas tajty sestave c udelal budou mit co delat

Reagovat
smazaný uživatel

tha myslim ze to aspon kusa pomohlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele