24. kolo
23.02.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Reggina Calcio - Juventus Turín 2:1

Juventus prohrál v Reggině a nevyužil tak možnost posunout se na druhou příčku před AS Řím. O výhře domácího týmu rozhodl až v nastaveném čase z penalty Amoruso.

Za Regginu zahrozil již v páté minutě Amoruso, jehož střelu srazil Legrottaglie. Na druhé straně pronikl Molinaro a jeho přihrávku v dobré pozici netrefil Del Piero. Následně byl v akci Belardi, který skvěle vyrazil pokus Modesta. Ve 27. minutě zahrával trestný kop Del Piero a jeho centr poslal nad Sissoko. Ten byl vidět i na druhé straně a sám by se asi nejraději neviděl. Po Sissokově nepovedeném odvrácení vypálil Cirillo, míč přistál na kopačce Brienzy a ten poslal domácí do vedení - 1:0.

Pavel Nedvěd se marně dožadoval penalty poté, co ho v pokutovém území objal okolo krku Valdez. Český záložník na sebe potom upozornil i na začátku druhého poločasu, jeho rána ovšem postrádala přesnost. Valdez spáchal další faul v pokutovém území a postiženým tentokráte byl Sissoko, ani v tomto případě se ale pokutový kop nepískal. Juventus po změně stran hodně přidal a byl jasně lepším týmem. Vrcholem jeho tlaku byla nejprve v 66. minutě rána Nedvěda, kterou z pod břevna skvěle vyškrábl Campagnolo. Domácí brankář se v 71. minutě předvedl v opačném světle. Del Piero zkusil štěstí levačkou, Campagnolo zaspal a míč překvapivě skončil v síti - 1:1.

O chvíli později si Del Piero s Campagnolem svůj souboj zopakovali a domácí brankář už byl pečlivější. Campagnolo si poradil i s ránou Zanettiho, na druhé straně vyzkoušel Belardiho pozornost Amoruso. Pět minut před koncem hlavičkoval Camoranesi a míč neskončil v síti pouze zásluhou ruky, kterou zahrál Aronica. Ruka ovšem byla u těla a tak se ani do třetice Juventus pokutového kopu nedočkal.

Jedna penalta se nakonec přece jenom zahrávala, byla hodně přísná a její výhodu dostali domácí. V poslední minutě se Sissoko snažil přes hlavu odkopnout míč do bezpečí a do ramene zasáhl blížícího se Amorusa. Hosté dlouho protestovali, rozhodčí Dondarini však názor nezměnil a Amoruso zajistil domácím tři body.

V samém závěru byl ještě vyloučen Zanetti.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

To neni spravodlive JUVENTUSU skoro v kazdom zapase piskaju penaltu a povacsine je vzdy prisna alebo neni vobec! Ale co uz?Taliansku ligu kazia rozhodcovia a krivdia juventusu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele