17. kolo
23.12.2007 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Reggina Calcio - Calcio Catania 3:1

Předposlední Reggina díky hattricku Lucy Vigianiho porazila devátou Catanii, ale i přes zisk tří bodů zůstává na 19. místě Serie A.

Oba celky začaly ofenzivně a do první šance se dostala Catania. Dobrý Sardův centr našel ve vápně Martineze, jeho střelu ale zblokoval obránce Aronica. Na druhé straně dalekonosnou střelou prověřil pozornost brankáře Polita Amoruso, ale nic z toho nebylo. Potom se diváci poměrně dlouho nudili. Až ve 34. minutě načal svoje gólové představení Vigiani. Hlavní podíl měl na této brance Francesco Cozza, který výborně zahrál volný přímý kop. Míč se snesl na hlavu Amorusa, který ho prodloužil na Vigianiho a ten z bezprostřední blízkosti propálil Polita. Cozza pokračoval v dobrém výkonu a těsně před koncem prvního dějství opět poslal do vápna dobrý centr. Tentokrát ale Polito následnou hlavičku Amorusa zneškodnil.

Do druhého poločasu opět vstoupili lépe hosté, podobně jako do toho prvního. Střela Marca Biagiantiho skončila v rukavicích brankáře Novakoviče. V 53. minutě byl opět hlavní postavou Biagianti. Tentokrát ale ve vlastním pokutovém území, kde domácí reklamovali pokutový kop za údajnou Biagiantovu ruku. Rozhodčí ale rázně ukončil protesty a penalta se nekopala. Dvanáct minut před koncem Reggina zvýšila svůj náskok, když z hranice velkého vápna vystřelil Vigiani a jeho střela zapadla do dolního rohu branky. Když poté v 87. minutě uviděl Sardo druhou žlutou kartu, tak to vypadalo, že je rozhodnuto. Jeho spoluhráči se ale nevzdali a v 90. minutě snížil přesnou střelou z přímého kopu Vargas. Konečný stav ale nakonec určil o pár sekund později svým třetím gólem Vigiani a mohl se radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele