33. kolo
12.04.2008 20:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Juventus Turín přestřílel AC Milán 3:2

AC Milán nedokázal ve šlágru kola zvítězit na hřišti Juventusu a znovu se mu vzdálila účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Za domácí se dvěma góly blýskl Salihamidžič, stejně odpověděl hostující Inzaghi. AC srazila do kolen červená karta pro Boneru, který tvrdě srazil unikajícího Sissoka.

Do utkání vstoupili lépe hostující fotbalisté, tedy alespoň co se převahy týče. AC Milán v prvních minutách dirigoval hru, ovšem byli to domácí, kteří jako první udeřili. Ve 12. minutě si za obranu Rossoneri zaběhl Alessandro Del Piero a přesnou střelou k tyči překonal australského brankáře Zeljka Kalače – 1:0 pro Juventus.

Odpověď Milána na sebe nenechala dlouho čekat. Kaká po levé straně rozkmital obránce Juventusu a přesnou přihrávkou našel volného Fillipa Inzaghiho a ten se nemýlil – 1:1. Hrálo se hodně ofenzivně a hned v 17. minutě byl v dobré příležitosti stoper Juventusu Chiellini. Ten si naskočil na centr z rohového kopu, avšak branku Milána přestřelil. O čtyři minuty později to zkoušel z dálky Zdeněk Grygera ale ani on nebyl úspěšný.

Ve 28. minutě se snažil Kaká obstřelit obranu a zároveň brankáře domácích. To první se mu podařilo, ovšem Gigi Buffon střelu zlikvidoval. Vzápětí na to se Del Piero ukličkoval před obranou AC. Ve 29. minutě se centrovaný míč od Clarence Seedorfa stočil přímo do pravého horního rohu Buffonovi branky. Reprezentační brankář míč vyrazil na roh. Z následujícího rohu padla druhá branka Rossoneri. Milánští fotbalisté doslova rozebrali fotbalisty Juventusu do posledního kousíčku. Ambrosini poslala lob za obranu Juventusu, ofsajdové pasti se vyhnul Daniele Bonera, ten před Buffonem poslal jemnou přihrávku na Fillipa Inzaghiho, a ten dokonal dílo do prázdné branky – 2:1 pro AC Milán.

Další branku mohli vstřelit hosté ve 38. minutě. Pirlův centr napálil z první Kaká, brankář Buffon před sebe míč lehce vyrazil, avšak před dotírajícím Inzaghi balón stihl zachytit. Rossoneri se chystali do šaten za stavu 2:1, ovšem na levé straně obrany chyboval kapitán Paolo Maldini. Toho využil Mauro Camoranesi, který odcentroval přesně na hlavu Davida Trezegueta, jeho hlavičku však skvěle zlikvidoval brankář Zeljko Kalač, ovšem na okamžitou dorážku Hasana Salihamidžiče už zareagovat nemohl - 2:2.

Druhý poločas začal aktivněji Juventus. V 53. minutě prověřil Kalače parádní střelou z dálky Zdeněk Grygera. Australský brankář se zaskvěl vynikajícím zákrokem a střelu vyrazil na roh. V 62. minutě mohla jít Stará dáma do vedení. Mohammed Sissoko se vyhnul Giuseppe Favallimu, odcentroval a před prázdnou brankou trefil míč špatně hlavou Stendardo.

V 67. minutě přišel klíčový okamžik zápasu. Unikajícího Mohammeda Sissoka zastavil brutálním zákrokem Daniele Bonera a po právu byl vyloučen. Faul by se dal přirovnat k zákroku, který byl spáchán na Eduarda z Arsenalu pouze s rozdílem, že se Sissoko ještě vrátil na trávník. Carlo Ancelotti musel reagovat na vyloučení Bonery tak, že stáhnul Fillipa Inzaghiho a na hřiště poslal brazilského obránce Cafúa.

V 79. minutě poslal Juventus do vedení svojí druhou brankou Hasan Salihamidžič. Ten si naskočil na centr Maura Camoranesiho a nekompromisně skóroval. Pro oslabený AC Milán to byla těžká rána protože špatně rozhodně nehrál Další pohroma pro Rossoneri mohla přijít hned v 83. minutě. Del Piero zamířil jen těsně vedle Kalačovi branky. V závěru utkání se AC Milán snažil alespoň vyrovnat, do pokutového území šel i brankář Kalač jenže branky už se hosté nedočkali. Stará dáma nakonec zvítězila v prestižním souboji s milánským AC 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com, channel4.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že se Juventus nebude s AC Milano moc mazlit. Ti¨p 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto utkání věřím ve vítězství AC Milán. Tip 0:1

Reagovat
M11

LM je doma

Reagovat
One-Real

Dobře Juve

Reagovat
smazaný uživatel

i když sem měl vsazený na ac tak to vem čert dobře juveeee!!

Reagovat
smazaný uživatel

Juve!!! Máme formu jako bejk,zdá se mě že čím se sezona blíží ke konci tak tím hrajeme pořád líp a líp.Jen tak dál,teď si může už odpočinout Buffon jak říkal že si odpočine se zády jestli bude LM jasná.Můžeme hrát uvolněně,3 nebudem a 4 už taky ne!Máme klid.Povedená sezona nikdo z trojice AS,AC a Inter nás neporazil paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

teda druzí už nebudem tak.

Reagovat
smazaný uživatel

po dvou letech bez LM a návratu do áčka je předkolo to nejlepší a neprohry s týmama z "velký čtyřky" mají taky něco do sebe

Reagovat
Tsigi

Bonera stydím se že to prase hraje v našem klubu

Reagovat
Shevchenko

A já ho o poločase tak chválil.

Reagovat
Slejdy

fuj

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nemam rad toho Salihamidžiče,tak za ty goly mu fakt děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ho nemusím,ale je to bojovník a ti sou v týmu taky potřeba!AC má zase Gattusa,my máme Saliho! Umí dát důležité branky a v tom je lepší jak Gattuso i když samozřejmě Genaro je lepší player!

Reagovat
smazaný uživatel

co to je ta poslední věta? dobrá slátanina

Reagovat
smazaný uživatel

někdo hold líp tvoří hru, někdo umí dát důlěžitý góly

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

z naší obrany jsem věřil jen polovině (Bonera, Maldini), ale zrovna ti mě zklamali, to se pak není co divit 3 kouskům. Buffon včera podržel, ale proč musel 2x trefit zrovna Salihamidžič ? jinak ale slušný výkon no (až na Boneru).

Reagovat
Shevchenko

Bonera byl až do toho momentu velmi dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky proto Claudio přehodil Hasana a Maura o poločase.

Reagovat
smazaný uživatel

jn, jenže ta červená holt rozhodla zápas, za to ho pochválit nemůžu...

Reagovat
smazaný uživatel

pekneee

Reagovat
Mrvinho

Jj dobrej match

Reagovat
smazaný uživatel

Bonera skratoval...dpc....to bol rozhodujuci okamzik......potom este prislo debilne striedanie Ancelotiho

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jo, to mi kluci turínští udělali radost

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře !!! Bravo Juve !!! Tak se mi to líbí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele