18. kolo
12.01.2008 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Empoli FC - Reggina Calcio 1:1

V prvním utkání 18. kola padaly branky jen v úvodních pěti minutách. Skóre nejprve otevřel rychlým gólem po dvou minutách hry hostující Ceravolo. Radost Regginy ale dlouho netrvala a v 5. minutě z penalty srovnal Saudati. O deset minut později potom tentýž hráč druhou penaltu neproměnil a zápas skončil 1:1.

Utkání mělo opravdu raketový start. Po necelých 120 sekundách hry domácí brankář nedosáhl na Missiroliho centr a Fabio Ceravolo zakončoval do odkryté branky. Fanoušci Regginy se pochopitelně radovali, protože Reggina Empoli na jeho hřišti dosud neporazila. Úsměv na tváři jim ale o pár minut později vzal debutující Cirillo, který ve vápně nekompromisně seslal k zemi Busceho, a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten v 5. minutě bezpečně proměnil Luca Saudati. Cirillo podtrhl svůj nevydařený debut již o deset minut později, kdy neohrabaným zákrokem v pokutovém území fauloval Saudatiho a opět byla nařízena penalta. K exekuci se opět postavil Saudati. Tentokrát ale jeho střelu gólman Campagnolo vystihl a vyrazil. Trávník byl smáčen hustým deštěm a na kvalitě hry se to výrazně podepsalo. Podmáčený terén zastavil například střelu Missiroliho, která se pouze doploužila k brance.

Ve druhém poločase se musel proti hlavičce domácího Busceho vytáhnout brankář Compagnolo. Následný Marianiniho volej se mezi tři tyče nevešel. Compagnola poté z uctivé vzdálenosti prověřil také Saudati a Empoli pomalu přejímalo kontrolu nad utkáním. Reggina na tento stav reagovala střídáním a na hřiště vyběhl debutant Christian Stuani. Po dobré kombinaci Missiroliho s Cozzou se hosté dostali k jedné z mála střel, ale brankář Balli vytáhl brilantní zákrok. Debutující Stuani se předvedl ve vynikajícím světle, když po pouhých třech minutách na hřišti dokázal vytvořit dvě slibné brankové příležitosti. V závěru utkání se ještě domácí dožadovali třetí penalty po údajném faulu Tognozziho, ale rozhodčí zůstal klidný a nechal pokračovat ve hře.

Hru ukončilo první oficiální ‚terzo tempo‘, nové povinné pravidlo, kdy si hráči na konci utkání podají ve středovém kruhu ruce.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele