18. kolo
12.01.2008 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Juventus Turín 1:1

Gól Alessandra del Pierra v nastaveném čase ze sporné penalty zachránil Juventusu alespoň bod z utkání na hřišti Catanie. Znamená to ale, že turínský velkoklub opět ztratil na stále více odskakující Inter.

Juventus byl před zimní přestávkou v dobré formě, vyhrál tři zápasu v řadě. Dnešní výkon však na Catanii nestačil. Hrálo se za velkého lijáku a hra tomu odpovídala. První šance zápasu přišla až v 11. minutě. Roh Del Piera našel hlavu Nicola Legrottaglieho, ten však zamířil vysoko nad břevno. S první šancí Catanie přišel i první gól. Giuseppe Mascara poslal z levé strany skvělý centr do vápna na Gionathana Spinesiho a ten z blizka volejem přesně zakončil. Hosté sice reklamovali ofsajd, opakované záběry však prokázaly, že rozhodnutí rozhodčího nechat hru pokračovat bylo správné.

Juventus měl sice míč víc na kopačkách, do větších šancí se však nedostával. V 25. minutě se do jedné mohl dostat Del Piero, nesprávně mu byl však odmáván ofsajd. Dvě minuty před koncem první půle měli hosté další velkou šanci, centr Hasana Salihamidžiče našel hlavu Trezegueta, ten však mířil mimo branku. Kdyby francouzský střelec pustil míč na lépe postaveného Nedvěda, mohlo být v týmu Juventusu o něco veseleji, takhle šli do kabin za nepříznivého stavu 0:1.

V druhé půli rozpoutali hráči Juventusu velké představení svých šancí. Catania se prakticky vůbec nedostávala k míči a občas ani nestíhala reagovat na rychlé akce Juventusu. V 56. minutě Del Piero zkoušel štěstí akrobaticky nůžkami, nezamířil však přesně. O minutu později Trezeguet z bezprostřední blízkosti branky poslal míč hlavou jen do náruče Polity. V 64. minutě po centru Zanettiho Del Pierro opět mířil jen mimo branku. O minutu později Pavel Nedvěd předvedl, že má v noze dynamit a nebýt bloku Cristiana Silvestriho, střela by do branky asi zapadla.

V maření šancí pokračoval Del Piero v 72. minutě. Po centru Marchionniho mířil již tradičně vedle. V 86. minutě ještě jednu šanci zahodil Trezeguet a s hosty už to vypadalo špatně. V nastaveném čase však rozhodčí odpískal dosti spornou penaltu. V souboji Biagianti s del Pierem viděl faul domácího záložníka. Penaltu si postavil sám "postižený" a s přehledem proměnil. Po několika vteřinách pak rozhodčí utkání ukončil, Juventus tak zachránil alespoň bod za remízu 1:1.

Autor: Vít Nohejl / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Minimálně bod Juventus na jihu Itálie vytěží. Tip 1:2.

Reagovat
Slejdy

presne neprohra juve jasna .. tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sekli jsme se oba.

Reagovat
Slejdy

jn

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal bych lepší výsledek pro Juventus, přece jen výkonnostní rozdíl tam je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele