25. kolo
27.02.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - AC Milán 1:1

Catania dokázala i napodruhé v letošní sezóně obrat milánské AC o body. A připsala si tak velice cenný bod v boji o záchranu. Milánští po nevýrazném výkonu znovu přenechávají čtvrtou pozici Fiorentině, ta má náskok dvou bodů.

Po vyřazení z Coppa Italia a domácí remíze mělo AC svému soupeři co oplácet. Milán nastoupil bez hvězdných záložníků Pirla, Gattusa a Kaká. Posledně jmenovaný má problémy s kolenem. Podle nejnovějších informací by však měl nastoupit k odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu. V útoku se vedle Pata objevil spasitel ze zápasu s Palermem Fillipo Inzaghi. Catania se musela obejít bez tvořivého záložníka Giacoma Tedesca.

Úvod utkání patřil Milánu. Hosté více kontrolovali hru, ovšem do větší brankové příležitosti se nedostali. Ta přišla až ve 27. minutě, v pokutovém území se ke střele dostal Alexandre Pato, avšak brankář Ciro Polito jeho pokus kryl. O pět minut později se do slibné příležitosti po přihrávce Pata dostal Clarence Seedorf, toho na poslední chvíli zastavil Mark Edusei. Domácí se do šancí dostávali jen sporadicky a pokud se dostali k blízkosti pokutového území, Zeljko Kalac vše vyřešil.

Ve druhém poločase se Rossoneri dočkali. V 55. minutě napřáhl z dálky Pato a bylo to 0:1. V 62. minutě vstřelil Milán druhou branku. Fillipo Inzaghi byl však v ofsajdu, a tak nebyla branka uznána. To jakoby oživilo domácí Catanii. V 64. minutě odcentroval z levé strany Juan Vargas a hlavou se nemýlil Gionatha Spinesi - 1:1.

V 75. minutě mohlo být pro AC Milán ještě hůř. Branku vstřelil Giuseppe Colucci, jenže z ofsajdu, a tak to bylo stále 1:1. S přibývajícím časem rostl i tlak Milána. Vážnější šanci si ale oba týmy nevypracovaly a Milán tak v letošní sezoně Catanii znovu neporazil.

Rossoneri navíc přišli o Giuseppe Favalliho, který dostal žlutou kartu a v příštím utkání proti Laziu si nezahraje.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju Catanii !

Reagovat
smazaný uživatel

Jak taky jinak viď

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dvojka jak vyšitááá

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se potvrdila velká náladovost AC Milán v Serii A. Tentokrát si nečekaný bodový zisk připsala Catania a dobře jim tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele