19. kolo
20.01.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Livorno - Empoli FC 1:0

Díky proměněnému pokutovému kopu Francesca Tavana porazilo AS Livorno na svém stadionu Armanda Picchiho FC Empoli 1:0. Livorno se díky vyhranému toskánskému derby posunulo již na 13. příčku, zatímco Empoli bylo nemilosrdně odsunuto na předposlední pozici.

Právě střelec jediné branky utkání Francesco Tavano prožíval speciální zápas. Hrál totiž proti svému dřívějšímu zaměstnavateli, v jehož dresu si vysloužil pozornost Valencie, do které také přestoupil. Dnes však musel všechny své city k bývalému klubu potlačit a chladnokrevně proměnit penaltu, což se mu také podařilo.

Empoli začalo velmi hbitě. Hned ze začátku utkání se dostal k hlavičce Luka Saudati, ale mířil mimo. Další příležitost se naskytla Antoniovi Buscèmu, který nakonec nedosáhl na centr Vittorina Tosta. Několik minut poté ohrozil branku domácích již poněkud výrazněji Francesco Marianini. Přímý kop Ighli Vannucchiho poslal svou tečí jen centimetry vedle branky Marka Amelii. Ve 32. minutě přišla prozatím největší šance utkání a na kopačkách ji měli velmi aktivní hosté. Vannucchi z voleje přiťukl Lukovi Saudatimu, který namířil míč do brány, ale italské reprezentační brankář ve službách Livorna, Marco Amelia, se zaskvěl parádním zákrokem. Krátce před přestávkou nasměroval Davide Balleri svůj centr na volného Diega Tristána, avšak Daniele Balli centr zachytil.

Několik minut po začátku druhé půle zkosil Francesco Pratali Josého Luise Vidigala ve vápně a sudí Damato se nerozpakoval a nařídil pokutový kop. Daniele Balli sice vystihl směr penalty, ale Francesco Tavano ji kopl velmi dobře a míč letěl přes padajícího Balliho. Tavano projevil respekt a úctu svému bývalému klubu, fanouškům, kteří ho zde zbožňují, a svým bývalým spoluhráčům tím, že se gólu téměř vůbec neradoval. Poté se Empoli snažilo vyrovnat. Amelia musel vytáhnout skvělý zákrok proti střele Marianiniho.

O chvíli později spáchal Lino Marzoratti pochybný zákrok na Francesca Tavana, který se dožadoval penalty. Avšak marně. Na druhé straně se opět vyznamenal Amelia. Lino Marzoratti hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu, ale Amelia dokázal balón vytěsnit efektivním akrobatickým zákrokem. Pět minut před koncem druhé půle byli Azzurri velmi blízko vyrovnání. Dělovka Mora však pouze orazítkovala břevno branky domácího celku.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele