Další články

Inzaghi je vděčný za všechny tři roky v Interu. Byla to dlouhá cesta, dodává k titulu

Trenér Simone Inzaghi považuje zisk italského titulu s Interem Milán za něco neskutečného. Řekl to v rozhovoru pro DAZN. Od příchodu na jejich lavičku v roce 2021 získal s Nerazzurri šestou trofej, Serii A ale ovládl poprvé. Jubilejní dvacáté Scudetto je pro Inter o to cennější, že ho vybojoval po výhře 2:1 nad městským rivalem AC v pondělním 33. kole, čímž ho zároveň v počtu titulů předstihlo.

Druhá hvězda míří na hruď Interu. Poprvé v historii rozhodlo o Scudettu milánské derby

Milánský Inter se po třech letech vrací na italský trůn. Svou pouť za titulem přitom zpečetil tím vůbec nejsladším způsobem - vůbec poprvé se o prvenství definitivně rozhodlo v Derby della Madonnina. AC jako nejbližší pronásledovatel po prohře 1:2 už nemá šanci svého rivala dostihnout.

Serie A - souhrn 33. kola: Inter se stal mistrem

Inter zvládl milánské derby a po vítězství 2:1 dal definitivní jistotu zisku mistrovského titulu. Bologna uspěla na hřišti AS Řím a je blízko Lize mistrů. Další tvrdý direkt v boji o evropské poháry schytala Neapol, která prohrála na hřišti Empoli. Jedinou branku mohli vidět diváci v Janově při prohře tamějšího CFC s římským Laziem. Juventus prohrával na půdě Cagliari už 0:2, nakonec ale získal bod za remízu 2:2.

Udinese našlo náhradu za Cioffiho, trenérský debut v Serii A zažije Cannavaro

Novým trenérem Udinese Calcio byl podle očekávání jmenován Fabio Cannavaro, jenž podepsal smlouvu do konce sezony. Kapitán mistrů světa z roku 2006 nahradil Gabrieleho Cioffiho a s tradičním klubem má před sebou boj o setrvání mezi italskou elitou.

Serie A - preview 33. kola: Milánské derby

Pondělní program 33. kola nabídne dva strhující duely, ve kterých bude hodně o co hrát. Kromě samotné lahůdky jménem milánské derby mezi Interem a AC se do sebe pustí taky AS Řím s Bolognou.

Chybí nám správný přístup, litoval Calzona po dalším nezdaru Neapole

Neapol před rokem dominovala a mířila za mistrovským Scudettem, od té doby se ovšem leccos změnilo a pod Vesuvem začali počítat nezdary. Další přišel včera v Empoli a kritickými slovy do vlastních řad nešetřil Francesco Calzona.

Hancko na odchodu z Rotterdamu? Zájem o slovenského stopera má i Neapol

Kariéra Dávida Hancka asi v létě nabere nový směr. Bývalá hvězda Sparty a současná opora Feyenoordu Rotterdam je totiž v hledáčku celé řady slavných klubů. Podle listu La Gazzetta dello Sport se nyní nově zařadil mezi zájemce italský mistr SSC Neapol. V souvislosti se slovenským reprezentantem se už dříve hovořilo o PSG a Liverpoolu. Jasné je i to, že nizozemský klub na slovenském reprezentantovi také pořádně vydělá.

Vzestup Serie A? Ligu mistrů může na podzim hrát šest italských klubů

Nejprestižnější evropská fotbalová soutěž, Liga mistrů, bude mít v příští sezoně minimálně pět účastníků z italské Serie A. Může jich však mít až šest, pokud Atalanta Bergamo nebo AS Řím ovládnou Evropskou ligu a neobsadí jednu z prvních čtyř příček v domácí soutěži.

Strávím tu ještě mnoho let, prohlásil po podpisu nové smlouvy s Laziem Zaccagni

Italský křídelník Mattia Zaccagni ve středu prodloužil smlouvu s římským Laziem do roku 2029. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč byl spojován s Juventusem, nový kontrakt ho ale minimálně v dohledné době na Stadio Olimpico udrží.

Buďte trpěliví, odpověděl Pioli na dotaz o budoucnosti v AC Milán

V případě několika předních italských klubů se mluví o letní výměně trenéra a na seznamu figuruje i AC Milán. Jistotu dalšího setrvání nemá Stefano Pioli, jemuž by mohlo řádně přitížit včerejší vyřazení z Evropské ligy.

Juventus má Ronaldovi vyplatit téměř čtvrt miliardy korun

Rozhodčí soud nařídil Juventusu vyplatit přibližně 9,8 milionu eur (téměř 248 milionů korun) z dlužné mzdy bývalé hvězdě klubu Cristianu Ronaldovi. Italský fotbalový tým v tiskovém prohlášení uvedl, že verdikt soudu přezkoumá.

Potvrzeno: De Rossi bude pokračovat v AS Řím

Trenér Daniele De Rossi zůstane u hráčů AS Řím i v příští sezoně. Vedení italského klubu na svém webu oznámilo, že se s koučem dohodlo na prodloužení spolupráce. Někdejší kapitán týmu v lednu na lavičce vystřídal Josého Mourinha a uzavřel smlouvu do června s opcí na další rok.

De Ketelaere a budoucnost? Být to na mně, tak zůstanu v Atalantě, říká

Hodně náročné měsíce před sebou má Charles De Ketelaere. 23letý ofenzivně laděný belgický záložník bojuje s Atalantou na třech frontách a říká si o nominaci na evropský šampionát, vedle toho bude řešit i další budoucnost.

Felipe Anderson v Laziu nezůstane, nepřestoupí ani do Juventusu. Vrací se do Brazílie

Hráči Lazia Řím po sezoně přijdou o brazilského záložníka Felipe Andersona, který se rozhodl vrátit do rodné Brazílie. Jednatřicetiletý hráč na sociálních sítích s předstihem oznámil, že v Laziu neprodlouží smlouvu a neodejde ani do Juventusu Turín, o čemž spekulovala média. Naopak posílí klub Palmeiras.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele