Další články

Serie A - preview 34. kola: Souboj v pásmu sestupu

Po remíze s Turínem, který aspiruje na postup do Evropské ligy, zaznamenalo Frosinone čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě v honbě za udržením v Serii A. Teď narazí v páteční předehrávce na Salernitanu a rádo by už konečně uzmulo všechny body.

Udinese chce na dvacet minut udržet remízu s AS Řím

Trochu netradiční dohrávku má před sebou Serie A, neboť ve čtvrtek uvidíme z prvoligového klání mezi Udinese a AS Řím jen dvacet minut. Právě tenhle časový úsek dělí oba kluby od závěrečného hvizdu přerušeného 32. kola.

Mistr světa Giroud se podle médií upsal Los Angeles FC

Francouzský útočník Olivier Giroud z AC Milán by měl po sezoně zamířit do MLS. Podle médií se fotbalový mistr světa z roku 2018 dohodl na smlouvě s Los Angeles FC.

Inzaghi je vděčný za všechny tři roky v Interu. Byla to dlouhá cesta, dodává k titulu

Trenér Simone Inzaghi považuje zisk italského titulu s Interem Milán za něco neskutečného. Řekl to v rozhovoru pro DAZN. Od příchodu na jejich lavičku v roce 2021 získal s Nerazzurri šestou trofej, Serii A ale ovládl poprvé. Jubilejní dvacáté Scudetto je pro Inter o to cennější, že ho vybojoval po výhře 2:1 nad městským rivalem AC v pondělním 33. kole, čímž ho zároveň v počtu titulů předstihlo.

Druhá hvězda míří na hruď Interu. Poprvé v historii rozhodlo o Scudettu milánské derby

Milánský Inter se po třech letech vrací na italský trůn. Svou pouť za titulem přitom zpečetil tím vůbec nejsladším způsobem - vůbec poprvé se o prvenství definitivně rozhodlo v Derby della Madonnina. AC jako nejbližší pronásledovatel po prohře 1:2 už nemá šanci svého rivala dostihnout.

Serie A - souhrn 33. kola: Inter se stal mistrem

Inter zvládl milánské derby a po vítězství 2:1 dal definitivní jistotu zisku mistrovského titulu. Bologna uspěla na hřišti AS Řím a je blízko Lize mistrů. Další tvrdý direkt v boji o evropské poháry schytala Neapol, která prohrála na hřišti Empoli. Jedinou branku mohli vidět diváci v Janově při prohře tamějšího CFC s římským Laziem. Juventus prohrával na půdě Cagliari už 0:2, nakonec ale získal bod za remízu 2:2.

Udinese našlo náhradu za Cioffiho, trenérský debut v Serii A zažije Cannavaro

Novým trenérem Udinese Calcio byl podle očekávání jmenován Fabio Cannavaro, jenž podepsal smlouvu do konce sezony. Kapitán mistrů světa z roku 2006 nahradil Gabrieleho Cioffiho a s tradičním klubem má před sebou boj o setrvání mezi italskou elitou.

Serie A - preview 33. kola: Milánské derby

Pondělní program 33. kola nabídne dva strhující duely, ve kterých bude hodně o co hrát. Kromě samotné lahůdky jménem milánské derby mezi Interem a AC se do sebe pustí taky AS Řím s Bolognou.

Chybí nám správný přístup, litoval Calzona po dalším nezdaru Neapole

Neapol před rokem dominovala a mířila za mistrovským Scudettem, od té doby se ovšem leccos změnilo a pod Vesuvem začali počítat nezdary. Další přišel včera v Empoli a kritickými slovy do vlastních řad nešetřil Francesco Calzona.

Hancko na odchodu z Rotterdamu? Zájem o slovenského stopera má i Neapol

Kariéra Dávida Hancka asi v létě nabere nový směr. Bývalá hvězda Sparty a současná opora Feyenoordu Rotterdam je totiž v hledáčku celé řady slavných klubů. Podle listu La Gazzetta dello Sport se nyní nově zařadil mezi zájemce italský mistr SSC Neapol. V souvislosti se slovenským reprezentantem se už dříve hovořilo o PSG a Liverpoolu. Jasné je i to, že nizozemský klub na slovenském reprezentantovi také pořádně vydělá.

Vzestup Serie A? Ligu mistrů může na podzim hrát šest italských klubů

Nejprestižnější evropská fotbalová soutěž, Liga mistrů, bude mít v příští sezoně minimálně pět účastníků z italské Serie A. Může jich však mít až šest, pokud Atalanta Bergamo nebo AS Řím ovládnou Evropskou ligu a neobsadí jednu z prvních čtyř příček v domácí soutěži.

Strávím tu ještě mnoho let, prohlásil po podpisu nové smlouvy s Laziem Zaccagni

Italský křídelník Mattia Zaccagni ve středu prodloužil smlouvu s římským Laziem do roku 2029. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč byl spojován s Juventusem, nový kontrakt ho ale minimálně v dohledné době na Stadio Olimpico udrží.

Buďte trpěliví, odpověděl Pioli na dotaz o budoucnosti v AC Milán

V případě několika předních italských klubů se mluví o letní výměně trenéra a na seznamu figuruje i AC Milán. Jistotu dalšího setrvání nemá Stefano Pioli, jemuž by mohlo řádně přitížit včerejší vyřazení z Evropské ligy.

Juventus má Ronaldovi vyplatit téměř čtvrt miliardy korun

Rozhodčí soud nařídil Juventusu vyplatit přibližně 9,8 milionu eur (téměř 248 milionů korun) z dlužné mzdy bývalé hvězdě klubu Cristianu Ronaldovi. Italský fotbalový tým v tiskovém prohlášení uvedl, že verdikt soudu přezkoumá.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele