9. kolo
06.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga tentokráte neuspěla a z Lisabonu odjíždí s prázdnou

Braga v Lisabonu příliš často nevyhrává, ovšem tentokráte byla proti týmu CF Os Belenenses považována za favorita a po delší době selhala. Hosté dokázali zvítězit v předchozích šesti střetnutích a po nepovedeném začátku se dotáhli na čelo tabulky, avšak v tuto chvíli naprosto selhali. Po porážce 1:2 klesli na čtvrté místo s osmnácti body a za vedoucím Sportingem zaostávají o bodů pět.

Domácí celek naopak po překvapivém tříbodovém zisku poskočil do středu tabulky, konkrétně je osmý s jedenácti body. Na hostech se možná podepsal náročný čtvrteční duel Evropské ligy s anglickým Leicesterem (3:3). Nedělní zápas jim utekl hlavně v prvním poločase, ve kterém dvakrát inkasovali. Po změně stran si navíc zkomplikovali situaci kvůli vyloučení Davida Carma a pak i přes následné snížení už ztrátu nedohnali.

První nebezpečnější moment byl k vidění po necelých deseti minutách. Hosty výrazně podržel brankář Matheus, který si výborně poradil s ranou Afonsa Sousy z dvaceti metrů a pak brilantně zneškodnil i dorážku Varely. Belenenses bylo lepší také v následujícím průběhu a v 19. minutě měl na kopačce změnu stavu Miguel Cardoso, ovšem jeho utěšená rána z pětadvaceti metrů pouze zapadla do bližší boční sítě.

Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet ve 33. minutě. Ke Cardosovi propadl přetažený centr z levé strany od Pheteho a ten pak usměrnil míč do protějšího spodního rohu, rozhodčí Malheiro po konzultaci s VAR nakonec gól potvrdil. Domácí klub zvýšil svůj náskok v nastavení úvodního dějství. Afonso Sousa odvedl velký kus práce na levé straně, a i když byl napoprvé zablokován, tak při reparátu náramně zakroutil balón do vzdálenější šibenice.

Hosté se chtěli vrátit do hry o bodový zisk pět minut po výměně stran, jenomže dělovku Castra brilantně odvrátil do zámezí pozorný gólman Moreira. Po následném rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval střídající Guilherme Schettine a olízl břevno. Pak se Moreira fantasticky vytáhl proti tvrdému pokusu Fransérgia z třiceti metrů, hosté šli do deseti v 62. minutě.

Carmo totiž hodně nevybíravým způsobem atakoval Varelu a Malheiro mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. O tři minuty později napálil horní tyčku domácí Danny Henriques, hostům svitla naděje zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Varela ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil protihráče a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Paulinho. Jenomže oslabená Braga se ve zbývajících minutách na nic dalšího nezmohla.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele