15. kolo
05.11.2022 16:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Adam Lallana (© AFP)

Brighton na Wolves po otočce vzal všechny body

Wolverhampton Wanderers nezvládl domácí zápas patnáctého kola Premier League a s Brightonem padl 2:3. Vedení se ujali hosté, konkrétně díky Adamu Lallanovi. Zápas poté otočili Gonçalo Guedes a Rúben Neves, jenže poté přišla další otočka v podání Koaru Mitomiho a Pascala Grosse. Wolves hráli druhý poločas bez vyloučeného Semeda.

V deváté minutě nejprve po sklepnutí od Trossarda zakončoval March pouze do Collinse, o minutu později už ale hosté vedli. Mitoma centroval z levé strany na Trossarda, který připravil palebnou pozici pro Adama Lallanu, jenž šikovným obstřelem z první otevřel skóre utkání. Na vyrovnání však domácí čekali jen dvě minuty. Traoré ukázal precizní techniku, když za obranou našel Guedese. Ten ustál souboj s Mitomou a zakončil mimo dosah brankáře Sáncheze.

Po půlhodině hry vstoupil do hry VAR a posléze odhalil Dunkovu hru rukou v pokutovém území. Graham Scott po návratu od obrazovky ukázal na penaltový puntík. Tam si míč postavil Neves, který nevymýšlel nic složitého a balon nekompromisně napálil pod horní tyčku. Ještě před přestávkou však bylo opět vyrovnáno. Lallana dostal od domácích spoustu prostoru k přípravě centru. Ten si poté našel ve vápně Mitoma a míč hlavou nasměroval přesně k tyči.

V páté nastavené minutě prvního poločasu hodně zkomplikoval život domácím Nelson Semedo. Ten nejprve neubránil Mitomu a poté jej ještě v úniku fauloval. Hlavní rozhodčí ani nečekal na radu od videa a rovnou vytasil červenou kartu. Hosté hned začali využívat své početní převahy a v 51. minutě musel Sá vytáhnout skvělý zákrok proti pokusu Sollyho Marche. O čtvrthodiny později musel znovu reagovat na ránu Mac Allistera, opět si poradil.

V 83. minutě však přeci jen Brighton dokázal využít své přesilové hry a skóroval. Mitoma se uvolnil na levé straně a našel Undava. Ten ještě posunul na lépe postaveného Grosse, který zakončil krásnou ránou pod horní tyčku. Poté už si Seagulls náskok pohlídali.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele