7. kolo
05.04.2023 21:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Newcastle v dohrávce sestřelil pěti góly West Ham

Newcastle zvítězil v dohrávce 7. kola na hřišti West Hamu 5:1. Hosté v utkání jasně dominovali a po 13 minutách vedli po brankách Wilsona a Joelintona už 2:0. Hammers se podařilo snížit ve 40. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil francouzský stoper Zouma. Magpies ale po přestávce nenechali nic náhodě a svému soupeři vstřelili další tři branky. Newcastle si čtvrtou výhrou po sobě upevnil třetí místo, West Ham zůstává patnáctý.

Hosté šli do vedení v 7. minutě, Saint-Maximin poslal pěkný centr do pokutového území, kde si na něj naskočil Wilson, a poté přesnou hlavou k levé tyči otevřel skóre utkání. Magpies ihned po vstřelené brance pokračovali ve velkém tlaku a ve 13. minutě se dočkali dalšího gólu, to když se prosadil Joelinton. Rozhodčí nejdříve odmával ofsajd, avšak po konzultaci s videem byla branka uznána. Ve 29. minutě dostal West Ham výhodu přímého kopu z hranice vápna. Paquetá pěkně mířil k levé tyči, jeho střelu ale jistým zákrokem zlikvidoval Pope.

Ve 40. minutě Hammers snížili. Bowen se prezentoval pěkným centrem z rohového kopu, balón se dostal až k nepokrytému Zoumovi, jenž propálil brankáře a upravil tedy skóre na 1:2. Ve 43. minutě sestřelil protihráče Emerson a po právu obdržel žlutou kartu.

Hned po přestávce využil velkou chybu domácí obrany Wilson a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:1. V 52. minutě se provinil nedovoleným zákrokem Joelinton a rozhodčí to ocenil dalším osobním trestem. V 60. minutě vyslal pěknou střelu z hranice šestnáctky Saint-Maximin, ale Fabiański si s pokusem směřujícím k pravé tyči poradil a nepřipustil změnu skóre.

Následně provedli oba trenéři několik změn. Eddie Howe poslal do hry tři nové hráče, zatímco David Moyes zareagoval stáhnutím hned čtyř hráčů. V 75. minutě nebezpečně střílel Guimarães a jeho střela jen o fous minula levou tyč.

Newcastle v 82. minutě slavil počtvrté, po chybě Fabiańskiho se z 22 metrů prosadil střídající Isak. West Ham působil celý druhý poločas hodně odevzdaně a v obraně kupil zbytečné chyby, které byly okamžitě trestány. V 90. minutě bylo pro domácí tým ještě hůře, na konci rychlého protiútoku stál Joelinton, který zblízka překonal Fabiańskiho popáté a přidal svůj druhý gól v zápase. Pěknou asistenci si připsal Guimarães.

Newcastle po dominantním výkonu porazil vysoko v dohrávce 7. kola West Ham a upevnil si třetí příčku. Hosté si navíc připsali už čtvrté ligové vítězství za sebou. O víkendu čeká Straky zápas s Brentfordem, zatímco West Ham zavítá na stadion Fulhamu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

DEBAKL. Bezradnost vedení WHU i Moyese nechápu.

Zůstává otázka, co to s námi udělá v sobotu. Dáme se do kupy? Kehrera a Suka bych už nestavěl.

COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele