3. kolo
21.08.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Alexis Mac Allister (© AFP)

West Ham stále bez bodu

Kladiváři se v třetím kole nejvyšší anglické ligy podruhé představili na domácím stadionu, ale ani tentokrát nepředvedli dobrý výkon a opět nevstřelili branku. Brighton si po brankách Mac Allistera a Trossarda odvezl tři body. West Ham se podruhé v sezóně představil na domácím stadionu a hned od začátku se snažil být aktivní. Již v druhé minutě si pěkně navedl míč na hranici velkého vápna Said Benrahma, ale jeho prudká střela mířila mimo. Na druhé straně se ve 20. minutě probíjel do vápna domácích Danny Welbeck, kterého nešikovně atakoval Thilo Kehrer a rozhodčí zákrok vyhodnotil jako penaltu. Té se ujal Mac Allister a bezpečně ji proměnil. O několik minut později se v dobré pozici odhodlal ke střele z voleje Leandro Trossard, ale svůj pokus namířil vedle pravé tyče. Do konce prvního poločasu už si týmy žádné výraznější šance nevytvořily, a tak se hráči odebrali do šaten za stavu 1-0 pro Brighton. Kladiváři byli i v druhém poločase zcela bezzubí a téměř si nevytvářeli šance. Výjimkou byl povedený centr Coufala ze strany, na který si vyskočil Declan Rice, ale jeho pokus byl zablokován. V 66. minutě to bylo už 0-2, když se po pěkné narážečce zjevil sám před brankářem Trossard a potvrdil, že se v podobných situacích nemýlí. V 78. minutě se objevil v dobré příležitosti Solomon March, ale branku přestřelil. První obrovské šance se dočkali domácí až v 85. minutě, kdy po centru z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Tomáš Souček, ale jeho střelu směřující pod břevno Sanchez vyrazil. O několik sekund později došlo k totožné situaci. Dobře zahraný rohový kop si našel Jarrod Bowen, ale jeho pěkný pokus hlavou opět famózně vytáhl brankář hostů. Brighton si už zbytek zápasu pohlídal a zvítězil 2-0.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
kolouch

Jakou bych si pral sestavu:

Fabianski - Coufal, Zouma, Kehrer, Cresswell - Rice, Soucek - Bowen, Benrahma, Cornet - Scamacca.

Prevdepodobne tam ale zase bude bude Fornals s Antoniem..

Reagovat
OnlyWHU

Ta sestava se mi líbí. Snad bych stále ještě upřednostnil Antonia pro jeho větší univerzálnost.

Reagovat
OnlyWHU

Co horšího si pro fanouška WHU ještě přát? Soupeře, s nímž jsme 10 let nevyhráli, jsme sami posadili do sedla po hrubkách stoperů a pak se pohřbili nepřesnostmi pomalou rozehrávkou i jalovou koncovkou. Jsme pomalí a v kombinaci bezradní. Co v zakončení dokazuje už delší dobu Suk, je už k vážnýmu zamyšlení. Soupeř vyhrál zaslouženě a my jsme mu to nekomplikovali. Nemohu si pomoct, ale po střídání naši hoši vypadali jako když se vidí poprvé. Vlastně se skoro poprvé viděli. Čekání na zázrak a hlavně vstřelení gólu v PL pokračuje... Teď odveta poháru, hned na to na Aston Villu, doma Tottenham a pak na Chelsea. ... COY!!!!

Reagovat
duloig

Hráme moc profesorsky. Bez nápadu, napádania, pomaly. Chcelo by to z tých 3 mačov aspoň 6 bodov na reštart. C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele