33. kolo
26.04.2023 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Morgan Gibbs-White a Harry Toffolo (© AFP)

Nottingham vyhrál poprvé od začátku února a odpoutal se z předposledního místa

Nottingham vyhrál ve 33. kole Premier League nad Brightonem 3:1. Domácí sice prohrávali po brance Buonanotteho, ale třemi góly dokázali utkání otočit a po zisku tří bodů se posunuli na sedmnácté místo. Nottingham tak přerušil jedenáctizápasovou sérii bez výhry, která trvala od 5. února.

Již v 9. minutě hostující Estupiñán stáhl za dres jednoho z domácích hráčů a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Johnson, ale jeho střelu k levé tyči výborně zlikvidoval Steele. Ve 13. minutě zahrozil Nottingham znovu, Danilo si zpracoval míč na hranici velkého vápna a prudkou střelou jen těsně minul pravou tyč. O tři minuty později se ozvali i hosté, Encisovu ránu ovšem bravurně zlikvidoval Navas. Ve 26. minutě se opět do šance dostal paraguayský křídelník, nicméně tentokrát zastoupil brankáře jeden z obránců a pokus zblokoval.

Ve 38. minutě šel Brighton do vedení, zcela volný Buonanotte si našel odražený balón a bez problému skóroval. Domácí se dočkali v nastaveném čase prvního poločasu, kdy si Groß nešťastně srazil míč do vlastní brány a vyrovnal na 1:1.

Po přestávce začal lépe Nottingham, v 52. minutě se zjevil na hranici vápna Williams, ale jeho pokus mířil těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se ke střele dostal Mitoma, který svou střelu rovněž poslal mimo tři tyče. Oba týmy hrály ve vysokém tempu a bylo jen otázkou času, kdy padne další branka. V 69. minutě byli úspěšnější domácí, Danilo úplně sám prošel až do pokutového území soupeře a přesnou střelou k levé tyči zvýšil na 2:1. O pět minut později mohl přidat třetí branku domácího týmu Gibbs-White, ve slibné šanci však zaváhal a jeho pokus skončil nad.

V 89. minutě zahrál rukou hostující Dunk a domácí hráči se dožadovali penalty. Rozhodčí po shlédnutí videa rozhodl v jejich prospěch a Gibbs-White následně obrovskou šanci proměnil. Nottingham tak třemi góly otočil utkání a na domácím stadionu porazil Brighton 3:1.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele