3. kolo
21.08.2022 17:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Kieran Trippier (© AFP)

Newcastle dvougólové vedení se City neudržel a z přestřelky bere bod

Ambiciózní Newcastle ve třetím kole Premier League hostil obhájce titulu z Manchesteru a s těžkou výzvou se popasoval velmi statečně. I přes brzký Gündoganův gól ještě před pauzou zásluhou Almiróna s Wilsonem otočil.

Obě mužstva vsadila na rozestavení se čtyřmi obránci, třemi záložníky a stejným počtem útočníků. Magpies před Popea vyslali obrannou čtveřici Trippier, Schär, Botman, Burn, ve středu pole operovali s Brunem Guimaraesem Joelinton a Willock. Saint-Maximin a Almirón na křídlech podporovali útočníka Wilsona.

Pep Guardiola vynechal ze stoperské dvojice Diase, na jehož úkor naskočili Stones s Akém, jimž kryl záda tradičně Ederson. Kraje obrany obstarávali Walker s Cancelem, záloha patřila De Bruynemu, Rodrimu a Gündoganovi. Hvězdného Haalanda na hrotu zásobovali z krajů Silva a Foden.

Citizens se hned v páté minutě dostali do vedení. Skvělý Silvův pas si v pokutovém území podobně kvalitně zpracoval Gündogan, který z druhého dotyku zamířil mimo dosah gólmana. Zanedlouho mohl rozdíl ve skóre navýšit De Bruyne, jeho tvrdá rána z pravé strany ovšem skončila zákrokem gólmana.

Poté se osmělily i Straky, konkrétně Almirón si převzal přihrávku na střed a z voleje zamířil vysoko. Na opačném konci hřiště se musel činit Pope, jenž skvěle vytěsnil ránu z přímého kopu. Zadařilo se i Edersonovi, ten zlikvidoval Saint-Maximinovu střelu. Co se nepovedlo jemu, to zvládl vzápětí Miguel Almirón. A to právě po centru z kopačky Saint-Maximina, který se mu povedlo se štěstím dopravit do sítě. Pro ofsajd sice gól nejprve neplatil, VAR vše ale změnil a přisoudil Newcastlu vyrovnání.

Ještě před pauzou se Mapgies dostali dokonce do vedení. Asistencí se opět činil Saint-Maximin, jenž tentokráte vyslal Calluma Wilson a tomu se podařilo tváří v tvář Edersonovi skórovat. Po návratu ze šaten mohl srovnat Haaland, vylámal si ale zuby na Popeovi. Místo toho domácí zdvojnásobili své vedení. K přímému kopu se postavil Kieran Trippier a povedenou ranou na brankářovu stranu zavěsil.

Jenže Manchesterské jako by to nabudilo a už po šesti minutách snížili. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko a následném balónu do vápna vznikl před Popem zmatek, ve kterém se dobře zorientoval Erling Haaland a z voleje si připsal třetí trefu v Premier League. Nedlouho poté už bylo vyrovnáno. De Bruyne výtečnou přihrávkou vytvořil šanci Bernardu Silvovi, ten před gólmanem nezaváhal a zkušeně po zemi uklidil míč.

Zbytek zápasu už ložených příležitostí mnoho nepředvedl, strhnout body na stranu hostí mohl aktivní Haaland. Z blízkosti ovšem tečoval balón tak, že ten skončil nad břevnem. Závěrečný hvizd tak znamenal, že se kluby o body podělily.

Pro Manchester City se jedná o premiérovou ztrátu v této sezoně, na druhém místě tak vedou zástup sedmibodových pronásledovatelů Arsenalu. Ani Newcastle na tom v tabulce není vůbec špatně, s pěti body totiž drží šestou pozici. Oba týmy by si přitom papírově měly připsat další vítězství příští víkend, kdy Straky zamíří do Wolverhamptonu a Guardiolova družina doma přivítá Crystal Palace.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2 Haaland, Mahrez

Reagovat
motylek

Škoda této ztráty, ale straky budou doma nepříjemný soupeř pro všechny

Reagovat
kissak

to samé jsem si říkal i já kor když už jsem vedli o 2 branky, ale mistr je jiná level

Reagovat
t0mmy33MCFC

to byl teda match ... počtem šancí jsme určitě měli na výhru, ale to jak nás jednu dobu drtili bylo neskutečný, to byla otázka času, než jim to tam začne padat

Reagovat
kissak

naprostej souhlas vaše statistická dominance i papírové předpoklady byly jasné. Paradoxně inkasovaný gól nás nabudil, ale vaše smršť ve druhém poločase nás dorazila a také došly síly.

S bodem od mistra jsem nadmíru spokojenej. Teď ještě potvrdit o týden později

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele