24. kolo
18.02.2023 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Cody Gakpo střílí druhou branku utkání (© AFP)

Newcastle v lize po sedmnácti zápasech prohrál, pokořil ho znovu Liverpool

Liverpool vyhrál ve 24. kole Premier League na půdě Newcastlu 2:0. Hosté šli rychle do vedení a v 17. minutě vedli už právě o dvě branky, když se krátce po sobě prosadili Núñez a Gakpo. Ve 22. minutě se navíc nechal vyloučit Pope, který nepochopitelně sáhl na míč mimo pokutové území před rozběhnutým Salahem. Reds si pak dvougólový náskok v klidu pohlídali a ukončili sérii Newcastlu, jenž prohrál v nejvyšší anglické lize po 17 zápasech.

Již ve 4. minutě mohli jít domácí do vedení, Almirón obdržel krásnou přihrávku do pokutového území, ale jeho pohotovou střelu k pravé tyči Alisson fantasticky zlikvidoval. V 10. minutě poslal krásný centr do malého vápna Alexander-Arnold, balón si přebral Núñez a bez problému ho uklidil k levé tyči. O sedm minut později bylo na straně hostů ještě veseleji. Salah uvolnil přesnou přihrávkou Gakpa, který se trefil po zemi k pravé tyči a zvýšil už na 2:0.

Pro Newcastle se zápas ještě více zkomplikoval ve 22. minutě. Pope nepochopitelně zasáhl balón rukou mimo pokutové území před rozběhnutým Salahem a rozhodčí ho po právu vyloučil. Manažer Eddie Howe poté stáhl z hřiště Andersona a místo něj přišel náhradní brankář Dúbravka. Ve 31. minutě spálil obrovskou šanci Saint-Maximin, jenž postupoval po krásné individuální akci na Allisona sám, jeho následnou střelu však brazilský gólman vytáhl na tyč.

Ve 42. minutě byl ke snižujícímu gólu blízko Burn, ten však po centru ze strany hlavičkoval pouze do břevna.

Po přestávce poslal Jürgen Klopp do hry hned čtveřici nových hráčů. V zápase skončili Bajcetic, Gakpo, Núñez a Henderson. Místo nich přišli Milner, Diogo Jota, Elliot a Firmino. O několik minut později reagoval stejným způsobem domácí trenér a do hry se dostali Wilson, Gordon a Murphy. Ve druhém poločase už se nehrálo v takovém tempu a ani jeden z týmů si dlouhou dobu nedokázal vypracovat vyloženou šanci.

V 81. minutě vypálil z hranice velkého vápna Salah, ale jeho pokus doprostřed brány bezpečně pokryl Dúbravka. V 85. minutě se na druhé straně vyznamenal Alisson, jenž brilantně zneškodnil pokus Wilsona.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele