16. kolo
12.11.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Joseph Willock střílí rozhodující branku (© AFP)

Newcastle se veze na vítězné vlně, tentokrát to odnesla londýnská Chelsea

Newcastle hostil v 16. kole anglické ligy na svém domácím stadionu severolondýnskou Chelsea. Domácí udrželi 3 body doma po parádní trefě Josepha Willocka z 67. minuty. Newcastle byl po většinu zápasu lepší, výkon Blues opět potvrdil jejich slabou formu. Rozdílová byla hlavně pravá strana Newcastlu kde úřadovala dvojice Trippier-Almirón.

Od úvodního hvizdu trvalo 15 minut, než se objevila první šance utkání. Záložník Newcastlu Willock potáhl po levém křídle balón a zavezl ho až dovnitř šestnáctky, kde centrem hledal hlavu Chrise Wooda. Novozélanďan se k míči nedostal přes hostující obranu, která se pokusila zbavit nebezpečí. Ovšem odhlavičkovaný míč doputoval pouze na hranici pokutového území, kde číhal Miguel Almirón, a ten z voleje těsně minul břevno branky Édouarda Mendyho.

Po několika náznacích Newcastlu se ke slovu dostali také Londýňané. Ve 29. minutě mladík Lewis Hall z levé strany přízemní přihrávkou našel Armanda Broju, který si přihrávku zpracoval, ale pod tlakem černobílých obránců nezvládl pohotově zakončit. Míč poslal po zemi doprostřed, přesně tam, kde to čekal Nick Pope, a proto ho jednoduše chytil.

Zápas se odehrával ve vysokém tempu, hráči tedy neměli tolik prostoru na střely z dálky. Ve 35. minutě to přece jen zkusil Brazilec Guimarães, zblokovanou střelu však jednoduše chytil Mendy a okamžitě vyslal dlouhý balón na Mounta. Mount nahrávku převzal a následným centrem hledal ve vápně Broju. Obránce strak Sven Botman však přečetl záměr a odhlavičkoval míč dříve než Broja.

V první půli byli nebezpečnějšími hráči Newcastlu, byli běhavější, více presovali a s balónem na noze si věděli rady. Chelsea se pokoušela zaútočit z protiútoků, avšak obrana Eddieho Howa byla pokaždé skvěle připravená.

50. minuta byla plná zmatků před modrou bránou. Almirón s Trippierem si dnes náramně sedli, nejdříve Almirón vyslal Trippiera, který přetáhnul centr až k Joelintonovi na rohu pětky, ten sklepnul pod sebe na Wooda, Wood posunul za sebe na Longstaffa, který měl před sebou otevřenou bránu, jelikož Mendy vyběhl, avšak obětavý zákrok Thiaga Silvy odvrátil gólovou příležitost. Odražený míč se však dostal k Trippierovi, který, tentokrát v roli nahrávače, přehodil obranu a vyslal Almiróna po lajně. Ten okamžitě přihrál pod sebe na pětku, kde dobře seběhnutý Longstaff z první těsně minul břevno.

A v 67. minutě zápasu přišla první změna skóre. Zase v tom měla prsty dvojice Trippier-Almirón. Trippier na polovině, opět vysokým balónem, přehodil obranu a vyslal Almiróna. Paraguayec si nejdříve hlavou a poté dvěma rychlými kroky posunul míč po úrovni šestnáctky, druhý dotek byl trochu delší, čehož využil rozběhnutý Joe Willock, který z první obstřelil Mendyho v bráně a míč zatočil do pravé šibenice. 1:0 pro Straky.

V 73. minutě Chelsea udělala 3 střídání a poslala do útoku čerstvé nohy. Okamžitě to bylo na hře poznat. Chelsea byla od té doby nebezpečnější a Newcastle se mohl strachovat o jednogólový náskok. I přes snahu Chelsea se na výsledku nic nezměnilo. Newcastle tedy vyhrál 1:0 a pokračuje ve své výborné sérii, zatímco trápící se Chelsea odjela domů zase bez bodů.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
Y.Cabaye

2:0

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele