17. kolo
28.12.2022 21:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Radost hráčů Manchesteru City (© AFP)

Manchester City i díky dvěma brankám Haalanda porazil Leeds

Manchester City vstoupil do ligy po přestávce skvěle, když na půdě Leedsu United zvítězil jasně 3:1. Skóre otevřel v první půli Rodri, následně přidal dvě branky i Haaland. V závěru korigoval skóre utkání Struijk.

Na první příležitost utkání nemuseli diváci čekat dlouho. Už po třiceti vteřinách totiž poprvé zahrozili favorizovaní Citizens. Nizozemský obránce Nathan Aké vyslal dlouhou průnikovou přihrávku za obranu, kterou skvělým náběhem vystihl Haaland. Norský ostrostřelec vypálil nebezpečně z první, nicméně Meslier fantastickým reflexem jeho pokus zlikvidoval, a tak byl stav stále bezbrankový. Další šanci měli hosté v 6. minutě.

Následné minuty přinesly řadu nepřesností v rozehrávce ze strany domácích, svěřenci Pepa Guardioly jich však nedokázali využít. Do dvou pološancí se dostal Ilkay Gündoğan, ránu Grealishe zblokoval Kristensen. Ke konci poločasu začal Manchester City na své soupeře velmi tlačit, do další obrovské šance se dostal Haaland, ale skvělý Meslier mu opět nedovolil skórovat. Ve stoprocentní gólovce se o pár minut později ocitl Jack Grealish, ten ale z bezprostřední blízkosti přestřelil odkrytou branku.

Ve 43. minutě se před brankou soupeře objevil osamocený Mahrez, který však nedokázal míč ideálně zpracovat, a tak následoval jen odkop od branky. Ještě před koncem první poloviny utkání zahodil další obrovskou příležitost Grealish, a když už to vypadalo, že se půjde do kabin za stavu 0:0, tak otevřel skóre netradiční střelec Rodri. Střelu Mahreze ještě vyrazil brankář Meslier, bohužel pro něj se ale míč odrazil přímo k pravé noze Rodriho, který se nemýlil - 1:0.

Hráči Leedsu vstoupili do druhého poločasu aktivněji, ze vstřelené branky se však opět radovali hosté. Obrovské chyby stoperů Leedsu dokázal využít Grealish a po samostatném úniku přihrál Erlingu Haladovi, který pohodlně uklidil míč do odkryté branky - 2:0.

V 63. minutě zahrávali hráči Leedsu přímý kop z nebezpečného prostoru, nicméně Greenwood svou střelou trefil jen bránící zeď. Z následného protiútoku pak přišel další trest v podobě dalšího inkasovaného gólů. Ve vápně se opět objevila dvojice Grealish — Haaland a po vzájemné kombinaci se ke střele dostal norský útočník a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 3:0.

V 73. minutě přišlo poněkud překvapivé snížení skóre. Po rohovém kopu z levé strany se k míči dostal obránce Leedsu Pascal Struijk, který hlavou poslal míč za záda bezmocného Edersona. O pět minut později mohl na rozdíl jedné branky snížit střídající Gelhardt, jenže jeho pomalá střela z velmi nadějné pozice nebyla přesná.

Zápas tak skončil výhrou Citizens 3:1, kteří se tak posouvají zpátky na druhé místo, Leeds je nadále patnáctý.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
Championship

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele