31. kolo
17.04.2023 21:00 CET
1 : 6
(0:2)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool si pohrál s obranou Leedsu, dvakrát se prosadili Salah s Jotou

Liverpool se dočkal po čtyřech ligových utkání výhry, a odnesla to děravá defenziva Leedsu United. V prvním poločase otevřel skóre Gakpo, na rozdíl dvou branek pak zvýšil Salah. Na začátku druhé půle snížil Sinnistera, pak už stříleli pouze hosté. Dvakrát se prosadil navrátilec Diogo Jota, druhou branku v utkání přidal i Salah a v samém závěru nadobro rozhodl střídající Núñez.

Po úvodní nepříliš zábavné desetiminutovce přišla první nebezpečná akce utkání, kdy zahrával domácí Leeds přímý kop. K němu se postavil Jack Harrison a centrem do vápna našel přesně hlavu Rodriga, který míč lehce tečoval, a prověřil tak schopnosti brankáře Alissona.

To však bylo ze strany Leedsu skoro vše, co dokázal v prvním poločase vytvořit. Po půlhodině hry ještě zahrozil technickou střelou Aaronson, ale mířil mimo tři tyče.

Hostující Liverpool využil presinku až ve 35. minutě. Po chybě v rozehrávce se totiž k míči dostal Trent Alexander-Arnold a přesným přízemním centrem na zadní tyči našel osamoceného Codyho Gakpa, jenž bez problému doklepl míč do odkryté branky Leedsu.

Než se stihli domácí z inkasované branky oklepat, lovil Meslier míč ze své branky podruhé. Po další ztrátě míče na půlící čáře se dostal do úniku Diogo Jota. Portugalský křídelník dovezl míč až k šestnáctce soupeře a následně přihrál Salahovi, který střelou z první vymetl bližší šibenici - 0:2.

Dvoubrankové vedení však vydrželo Liverpoolu jen do začátku druhého poločasu. Po obrovské chybě Konatého totiž pláchnul hostující obraně rychlík Sinisterra a následně přeloboval vyběhnuvšího Alissona.

Když už to vypadalo, že hráči Leedsu budou nadále zatápět pod kotlem, podařilo se hostům získat zpátky náskok dvou gólů. Nádhernou křižnou přihrávkou za obranu našel Curtis Jones nabíhajícího Dioga Jotu, který využil chyby brankáře Mesliera a šikovně jej obstřelil - 1:3.

Gólový druhý poločas mohl ještě zatraktivnit křídelník Leedsu Harrison, jeho točená rána zpoza vápna ale jen orazítkovala spojnici Alissonovy branky.

V 60. minutě rozebralo domácí obranu liverpoolské zkušené trio. Trent Alexander-Arnold z přímého kopu našel přesně Van Dijka, který sklepl míč před branku osamocenému Salahovi a ten střelou pod víko opět rozvlnil soupeřící síť, asistent rozhodčího však uviděl těsný ofsajd, a tak branka být uznána nemohla.

Egyptský křídelník se však přeci jen svého druhého gólu v utkání dočkal o pár chvil později. Obrana Leedsu začala připomínat řešeto, když už jí poněkolikáté prošel jako nůž máslem Nizozemec Gakpo. Ten následně přesně našel nabíhajícího Salaha, který už neměl náročnou práci - 1:4.

A o deset minut později to už bylo o čtyři branky. Po další krásné kombinaci se dostal k centru Jordan Henderson a poslal míč na hranici šestnáctky. Tam si jej našel nehlídaný Portugalec Diogo Jota a ten i přes to, že mu střela příliš nesedla, dokázal zamířit přesně k tyči, vsítil svou druhou branku v utkání a zároveň i v sezóně.

Svého dlouho očekávaného návratu po zranění kolena se v 80. minutě dočkal Kolumbijec Luis Díaz. Brankář Meslier si ještě připsal další zákrok, tentokráte na dalekonosnou ránu Milnera. V nastavení pak dominantní výkon hostů podtrhl Núñez, skvěle si totiž pohlídal náběh na přihrávku Alexandra-Arnolda a střelou k tyči dal na konečných 1:6.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele