3. kolo
21.08.2022 15:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Brenden Aaronson (© AFP)

Chelsea poprvé prohrála, jednoznačně padla s Leedsem

Třetí kolo Premier League přineslo několik překvapivých výsledků, jedním z nich byl zápas Leedsu proti Chelsea. Hosté po nevýrazném výkonu poprvé v sezóně prohráli a klesli na 12. příčku. Leeds zvládl i třetí zápas a v tomto ročníku ještě nenašel přemožitele.

Hráči Chelsea začali aktivně, v úvodních 15 minutách byl nebezpečný hlavně Raheem Sterling, kterému se i podařilo vsítit branku, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Hosté poté více zvolnili tempo a ke slovu se dostali i domácí. Leedsu k první brance velmi pomohl Edouard Mendy, který v 33. minutě spáchal obrovskou minelu, čehož využil záložník Brenden Aaronson a pohodlně uklidil míč do odkryté brány.

Domácí gól viditelně povzbudil a již o čtyři minuty později udeřili podruhé, když se po dobře zahrané standardce prosadil hlavou Rodrigo. Ve zbytku poločasu se hosté snažili vytvořit tlak, ale dobře hrající soupeř je nepustil k žádné vážnější šanci. První poločas tak skončil 2-0 pro Leeds.

Druhý poločas začali modří aktivně, ale skálopevná obrana domácích si se všemi nebezpečnými momenty poradila. Thomas Tuchel se snažil nevýrazný výkon svých svěřenců oživit dvojitým střídáním a v 64. minutě poslal do hry Ziyecha a Pulišiče. O minutu později nebezpečně vystřelil obránce Reece James, ale jeho pěknou střelu k tyči vyrazil Meslier. V 69. minutě se po pěkném centru z levé strany ocitl před bránou Chelsea Rodrigo, který šikovně přiklepl míč Harrisonovi a ten tváří v tvář Mendymu upravil skóre na 3-0.

Blues působili velmi pasivně a v 71. minutě mohlo být ještě hůř, po pěkné kombinační akci domácích mohl druhý gól v zápase přidat Rodrigo, ale bránu přestřelil. V 84. minutě absolutně zbytečně fauloval Koulibaly a po druhé žluté kartě zamířil do sprch. Posledních deset minut se už jen dohrávalo v klidnějším tempu a ani jeden z týmů se nehrnul dopředu. Zápas tak skončil výsledkem 3-0.

Domácí prolomili negativní sérii vzájemných soubojů. Výhru nad Chelsea si připsali naposled v roce 2002.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pesky passer-by

Hanba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele