34. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Julián Álvarez (© AFP)

City zase vyhráli, tentokráte si odváží tři body z Craven Cottage

Manchester City je o další krok blíže mistrovskému titulu. Svěřenci Pepa Guardioly nakonec zvládli těžký duel na půdě Fulhamu, kde díky brankám Haalanda a Alvareze zvítězili 2:1. Vše podstatné se odehrálo v první půli, v druhém dějství sice City měli několik šancí na navýšení svého náskoku, ty ale nevyužili, nicméně své vítězství si i v závěrečných minutách s přehledem pohlídali.

Favorit do utkání vstoupil velmi aktivně a už po necelých dvou minutách byla nařízena penalta. Přetažený míč vrátil do vápna Mahrez, Alvarez si prvním dotykem obhodil stopera Reama, který jej nedovoleně poslal k zemi a byla nařízena penalta. K té se postavil kanonýr Haaland a ranou k tyči pokutový kop s přehledem proměnil. Navýšit vedení hostí mohl aktivní Grealish, ten však z úhlu pálil jen do připravených rukavic brankáře Lena. Naopak se skóre měnilo na druhé straně - na dlouhý míč za obranu si naběhl záložník Wilson, míč z prvního doteku přiklepl útočníkovi Viniciusovi, který si jej zpracoval a pohotově vypálil. Balón trefil přesně k tyči a Edersonovi tak nedal vůbec žádnou šanci zasáhnout. Vedení mohl Citizens vrátit Grealish, jeho střelu však Leno s vypětím všech sil vytáhl na břevno. Německý brankář však do poločasu přece jenom ještě jednou kapituloval, když nedosáhl na nádhernou střelu útočníka Alvareze z dobrých pětadvaceti metrů.

Na začátku druhého dějství mohli Citizens svůj náskok navýšit - nejprve předvedl perfektní pohyb útočník Haaland, který se skvěle uvolnil od svých strážců, naběhl si na zpětnou přihrávku Grealishe a ranou z první zamířil krásně k tyči. Proti němu se však vytasil s bravurním zákrokem brankář Leno a hosté tak zahrávali jen rohový kop. Německý brankář se činil i o pět minut později, když se vytáhl proti šanci Alvareze. Velké vzrušení pak přinesla 68. minuta, kdy se se štěstím dostal ve vápně Citizens k míči Reid a byl povalen na zem obráncem Walkerem - ve hře sice byly dost výrazným způsobem ruce, hlavní sudí ovšem zůstal ledově klidný. Fulham se v závěru snažil ještě se stavem zápasu něco udělat, ale zmohl se jen na nepřesné střely z dálky, a tak si Citizens bez větších potíží dokráčeli pro další ligové vítězství.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele